De beste wijngebieden van Duitsland

Ben je een groot wijnliefhebber? Misschien heb je zelfs wel een eigen wijnkast of wijnkoelkast (en heb je die niet, dan is er altijd wel een wijnkasten shop online te vinden). In dat opzicht woon je op het goede continent, want in Europa zijn meerdere landen te vinden waar veel wijn geproduceerd wordt. Zo vind je hier het wijnland ter wereld: Frankrijk. Honderdduizenden hectare land zijn in dit land geweid aan het groeien van druiven voor de wijn. 

Maar ook andere landen in Europa staan bekend om hun wijnproductie en de smaakvolle wijnen die ze produceren. Italië en Spanje zijn hier goede voorbeelden van. Wist je dat ook Duitsland ondergewaardeerd is op dit vlak? Daarom zetten we in deze blog de beste wijngebieden van Duitsland voor je op een rij.

Rijn Hessen

Misschien wel het populairste Duitse wijngebied van dit moment is Rijn Hessen. Het is dan ook meteen de grootste wijnregio van dit land. Deze plek is ten zuiden van Mainz te vinden. Deze regio bestaat voor meer uit 70% uit plekken die voor de productie van wijnen worden gebruikt. In totaal zijn er zo’n 3.000 wijngaarden te vinden binnen deze regio. Al meer dan 200 jaar worden hier overheerlijke wijnen geproduceerd. Dit komt onder meer door de unieke druifsoorten die hier vandaan komen. Goede voorbeelden hiervan zijn de Riesling en de Müller Thurgau. Voor de wijnliefhebber is dit wijngebied zeker een bezoek waard.

Baden

Nog een wijnhemel op aarde is Baden. In totaal beslaat deze regio zo’n 15.800 hectare aan wijngaarden. Dat begint in de Duitse plaats Baden en strekt zich uit tot de grens met Zwitserland. Door de zuidelijke ligging van deze wijngaarden kan het hier warmer worden in vergelijking met meer noordelijk gelegen gebieden. Hiermee behoort Baden tot de B-level wijngaarden, vergelijkbaar met regio’s in Frankrijk. Baden is vooral bekend geworden vanwege de Müller Thurgau druif die hier optimaal groeit. Daarnaast is de grond van invloed op de smaak van de wijnen uit dit gebied. De combinatie van grind en vulkanisch gesteente zorgt voor een unieke invloed.

Württemberg

Voor de liefhebbers van rode wijnen is Württemberg één van de interessantste wijngebieden van Duitsland. Het overgrote deel van de wijnen die hier geproduceerd worden zijn rood. Vooral geliefd is de Trollinger, specifiek omdat het uit dit wijngebied komt. Maar ook wijnen zoals de Spätburgunder, Pinot Noir en Riesling doen het goed. De smaken van deze wijnen zijn extra uniek dankzij de vaten waarin ze worden opgeslagen. Die voegen smaken zoals vanille, kaneel en karamel toe.

Aanbevolen berichten