Waar let je op bij het lenen van geld?

Wanneer je besluit geld te lenen is het verstandig om een doel te hebben. Is het een korte termijn doelstelling? Of gaat langer duren om het geld uit te besteden en daarmee terug te verdienen. 

Investeren zonder eigen geld

Niet iedereen heeft een goed gespekte spaarrekening en meer mensen willen geld investeren in lopende projecten. Denk bijvoorbeeld aan een verbouwing, nieuwe auto of een studie. Door te kiezen om te gaan geld lenen kun je investeren in jezelf. Zo geef je jezelf de ruimte om keuzes te hebben en te kunnen groeien. 

Verschillende soorten leningen

Voor je zomaar een lening aangaat is het van belang te bedenken waarvoor je de lening nodig hebt. In sommige gevallen kun je de lening aangaan voor het doel dat je opstelt. bijvoorbeeld; 

Wil je een nieuwe fiets kopen? 

Een standaard lening is altijd een mogelijkheid maar er zijn andere mogelijkheden voor het financieren van een fiets. Zo komt een fietslening misschien van pas. 

Onverwachte kosten

Wil je wat extra geld voor je studie, vakantie, hobby of om onverwachte kosten op te vangen? Daarvoor kun je een persoonlijke lening aangaan. Dit is een lening voor bepaalde of onbepaalde tijd. 

Auto kopen

Heb je een nieuwe of jong tweedehandse auto op het oog? Dan kun je net als voor een nieuwe fiets een lening aangaan voor dit specifieke doel. Zo doe je er verstandig aan te kiezen voor een autolening. 

Woning kopen

Je kunt ook geld lenen om een woning te kopen. Naast een hypotheek kun je een lening aangaan om bijvoorbeeld de kosten te dekken die voor de koper zijn. Denk hierbij aan taxatie-, notaris of adviseurskosten.  

Woning verbouwen

Om je stekje op te knappen en in te richten, om een tuin of terras aan te leggen of om energiezuinig te renoveren kun je geld lenen. Vooral voor het laatste is het een interessante investering, waarmee je op den duur geld kunt besparen.

Aanbevolen berichten