Waarom juist nu starten met Bitcoin?

Schud jij meewarig het hoofd als je weer eens ziet dat de Bitcoin koers alweer een recordhoogte heeft gehaald? Het is echt nog niet te laat om in Bitcoin te investeren. Volgens expert is de maximale waarde van deze cryptomunt nog lang niet gehaald. Er staan veelbelovende ontwikkelingen op stapel waardoor een einde van de groei nog steeds niet in zicht is. Al we de experts natuurlijk kunnen geloven, want het blijft speculatie. We geven je 3 redenen die experts geven om juist nu in Bitcoin te investeren.

Hoge koers, toch kopen?

Waarschijnlijk ben je bang om Bitcoin te kopen, omdat je geleerd hebt dat je dit het beste kunt doen als de koers laag staat. De realiteit is dat waarde van de Bitcoin alsmaar hoger wordt en hij record na record verbreekt. Doe je er dan nog wel goed aan om Bitcoin te kopen? Stel je eens voor dat je in 2009 Bitcoin kocht toen hij op dat moment op recordhoogte stond. Die prijs is peanuts in vergelijking met de prijs die je nu betaalt. Met andere woorden: de ‘high’ van nu is wellicht de ‘low’ van de toekomst. Als de munt straks zoals voorspelt op 1 miljoen dollar staat, heb je spijt dat je niet bij 50.000 dollar bent ingestapt. Je koopt jouw Bitcoins eenvoudig via een Nederlandse broker, lees bijvoorbeeld dit Bitvavo artikel op top-X voor meer info.

Regelgeving is niet altijd negatief

De gevestigde orde lijkt soms een beetje zenuwachtig geworden van dit nieuwe betalingssysteem en doet dan het enige wat in zijn macht ligt: er worden regels gemaakt. De technologie maakt het echter onmogelijk om de Bitcoin volledig aan banden te leggen. Op den duur zal de Bitcoin daarom steeds gangbaarder worden. Regelgeving kan ook juist positief zijn: net als in El Salvador kan de munt een wettig betaalmiddel worden. Is de Bitcoin een wettig betaalmiddel dan zal de koers waarschijnlijk stabiliseren en alleen maar aan populariteit winnen. Stap je nu in, dan kun je daar optimaal van profiteren.

Duurzamer imago zorgt straks wellicht voor koersstijging

De Bitcoin is de laatste tijd vaak negatief in het nieuws omdat er veel energie nodig zou zijn voor het minen van deze digitale munten. Ook al berust dit niet helemaal op de waarheid, toch wordt er steeds meer ingezet op duurzame energie. Sterker nog, Bitcoin kan juist de weg voorbereiden voor een duurzame samenleving. Krijgt de Bitcoin een duurzaam imago en stappen er ook grote partijen in, dan zal dit een positieve invloed hebben op de koers.

Aanbevolen berichten