6 tips om te besparen op kantoorartikelen en verzendlabels

Als je een bedrijf runt, dan weet je dat de kosten voor kantoorartikelen en verzendlabels kunnen oplopen. Het goede nieuws is dat er veel manieren zijn om geld te besparen op deze kosten. In deze blog delen we handige tips om geld te besparen op kantoorartikelen en verzendlabels, zodat je meer kunt investeren in de groei en ontwikkeling van je bedrijf.

1. Vergelijk prijzen

Voordat je kantoorartikelen en verzendlabels koopt, is het verstandig om de prijzen te vergelijken bij verschillende leveranciers. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen over waar je jouw kantoorartikelen en verzendlabels aanschaft. Er zijn verschillende manieren om prijzen te vergelijken:

  • Gebruik een online prijsvergelijker: Er zijn diverse online prijsvergelijkers beschikbaar die je helpen om de prijzen van kantoorartikelen en verzendlabels bij verschillende leveranciers te vergelijken. Zo kun je snel en gemakkelijk de voordeligste optie vinden.
  • Vraag offertes op bij verschillende leveranciers: Je kunt ook rechtstreeks offertes opvragen bij verschillende leveranciers. Door de offertes met elkaar te vergelijken, kun je de leverancier vinden die de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt.

2. Koop in bulk

Veel leveranciers bieden bulk-kortingen aan als je grotere hoeveelheden kantoorartikelen en verzendlabels koopt. Als je regelmatig kantoorartikelen en verzendlabels nodig hebt, kan het voordeliger zijn om grotere hoeveelheden tegelijk aan te schaffen. Dit bespaart niet alleen geld, maar ook tijd omdat je minder vaak nieuwe bestellingen hoeft te plaatsen.

Als je besluit om in bulk te kopen, is het belangrijk om rekening te houden met de opslagruimte die je nodig hebt. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt om de bulk-aankopen op te slaan en dat de kantoorartikelen en verzendlabels niet worden beschadigd.

3. Maak gebruik van kortingscodes

Controleer of er kortingscodes beschikbaar zijn voor de kantoorartikelen en verzendlabel-leverancier die je overweegt. Door een kortingscode te gebruiken, kun je mogelijk geld besparen op je aankoop. Je kunt bijvoorbeeld kortingscodes vinden via de nieuwsbrief van de leverancier.

Het is ook een goed idee om de sociale media-accounts van de leveranciers te volgen. Soms delen zij kortingscodes op hun sociale media-kanalen.

4. Gebruik herbruikbare kantoorartikelen

Je kunt ook geld besparen op kantoorartikelen door herbruikbare producten te gebruiken in plaats van wegwerpartikelen. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Denk bijvoorbeeld aan herbruikbare koffiebekers, waterflessen en notitieboeken.

Herbruikbare koffiebekers zijn niet alleen milieuvriendelijker, maar ook goedkoper dan het dagelijks kopen van wegwerpbekers. Hetzelfde geldt voor waterflessen, die je kunt hervullen in plaats van steeds nieuwe flessen te kopen. Door herbruikbare notitieboeken te gebruiken, bespaar je niet alleen geld, maar verminder je ook de hoeveelheid papierafval.

6 tips om te besparen op kantoorartikelen en verzendlabels

5. Overweeg alternatieven

Soms zijn er goedkopere alternatieven voor kantoorartikelen en verzendlabels. In plaats van dure merkproducten kun je bijvoorbeeld kiezen voor huismerken of minder bekende merken. Deze producten zijn vaak van vergelijkbare kwaliteit, maar hebben een lagere prijs.

Als het gaat om verzendlabels, kun je overwegen om gebruik te maken van digitale labels in plaats van fysieke labels. Digitale labels worden via e-mail verstuurd en hoeven niet te worden afgedrukt, waardoor je geld bespaart op verzendlabels en papier. Er zijn verschillende digitale label- en verzendopties beschikbaar, zoals UPS WorldShip en FedEx Ship Manager.

6. Voorkom verspilling

Het voorkomen van verspilling kan ook helpen om geld te besparen op kantoorartikelen en verzendlabels. Hier zijn een paar tips:

  • Print alleen wat nodig is: Beperk het aantal documenten dat je afdrukt en print alleen wat nodig is. Gebruik dubbelzijdig printen en printen in zwart-wit in plaats van kleur om inktpatronen te besparen.
  • Houd voorraad bij: Zorg ervoor dat je altijd voldoende voorraad hebt van de kantoorartikelen en verzendlabels die je regelmatig gebruikt. Hierdoor voorkom je dat je last-minute bestellingen moet plaatsen en daardoor extra kosten maakt voor spoedleveringen.
  • Hergebruik verzendmateriaal: Als je regelmatig pakketjes verstuurt, is het handig om het verzendmateriaal te hergebruiken. Bewaar bijvoorbeeld dozen en enveloppen en gebruik ze opnieuw om nieuwe pakketjes te versturen.

Conclusie

Geld besparen op kantoorartikelen en verzendlabels is gemakkelijk als je weet waar je op moet letten. Door prijzen te vergelijken, in bulk te kopen, kortingscodes te gebruiken, herbruikbare producten te gebruiken, alternatieven te overwegen en verspilling te voorkomen, kun je flink besparen op deze kosten. Door deze tips toe te passen, kun je meer geld investeren in de groei en ontwikkeling van je bedrijf.

Aanbevolen berichten