Steeds meer huishoudens investeren spaargeld in hun woning

Het aantal huishoudens wat spaargeld in hun woning investeert is de afgelopen periode toegenomen. Waar het ene huishouden voor een nieuwe keuken kiest, investeert een ander in de badkamer. Dat investeringen in de eigen woning populairder zijn geworden heeft verschillende mogelijke oorzaken. Denk bijvoorbeeld aan de vakanties die de afgelopen jaren regelmatig geannuleerd moesten worden als gevolg van de pandemie; het heeft het totaal aan spaargeld onder Nederlanders doen laten stijgen. Daarnaast veranderen de omstandigheden op de woningmarkt, wat de verkoop van de eigen woning minder interessant maakt. Dalende huizenprijzen en stijgende rentes maakt het niet gemakkelijk een nieuwe, mooiere woning te vinden. Een investering in je eigen huis vormt een goed alternatief. 

Tip: kijk eens op een website als HOOG.design, om inspiratie op te doen voor het interieur binnen je eigen woning. Je kunt er ongegeneerd bij andere mensen binnenkijken. Op welke manier kun jij het bestaande interieur vernieuwen om ruimtes een nieuwe uitstraling te geven? 

Investeren in kwaliteit biedt verschillende voordelen 

Bij het vernieuwen van het interieur in huis wordt vaker voor kwaliteit gekozen, dan voor het meubelstuk met de laagste prijs. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een nieuwe bank of fauteuil met een bekleding van hoge kwaliteit, een keuken waarvan het kastwerk van kwalitatief goed hout gemaakt is, enzovoorts. De keuze voor kwaliteit betekent onder meer, dat meubels veel langer mee zullen gaan. Op termijn loont het zodoende om vooraf wat meer te betalen; de meubels hoeven minder snel te worden vervangen. Daarbij is het in het geval van een kwalitatief goede bank of fauteuil vaak mogelijk, deze op een later moment opnieuw te bekleden. Het meubelstuk lijkt zo weer als nieuw. 

Deel van een renovatie zelf uitvoeren bespaart geld 

Om een renovatie van ruimtes in huis niet onnodig duur te maken, loont het om sommige werkzaamheden vooraf zelf uit te voeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verwijderen van het bestaande kastwerk in de keuken, het loskoppelen van de sanitaire voorzieningen in de badkamer, enzovoorts. Online valt veel informatie te vinden over de wijze waarop je deze klussen uitvoert en hetgeen waarmee je hierbij rekening dient te houden. Maak het jezelf makkelijker door vooraf professioneel gereedschap te huren bij de bouwmarkt. Zo hoeft het uitvoeren van klussen helemaal niet ingewikkeld te zijn! Het aansluiten van nieuwe sanitaire voorzieningen of het plaatsen van een nieuwe keuken kun je het beste aan een vakman overlaten. 

Aanbevolen berichten