Zo kan factoring jou helpen!

Als ZZP’er of kleine ondernemer kan het soms lastig zijn om je cashflow op peil te houden. Het versturen van facturen en wachten op betalingen kan tijdrovend zijn en je bedrijf beïnvloeden. Gelukkig is er een oplossing: Factoring. In dit artikel leggen we uit hoe factoring jou kan helpen.

Direct over contant geld beschikken

Het verkopen van je facturen aan een factoring bedrijf zorgt ervoor dat je direct over contant geld kunt beschikken. Hierdoor hoef je niet te wachten op betalingen van je klanten en kan je je focussen op je core business. Het verkopen van je facturen aan een factoring bedrijf kan je helpen om je cashflow op peil te houden en je bedrijf te laten groeien. Factoring komt in twee smaken: traditionele factoring en American factoring.

Meer zekerheid voor jouw onderneming

Factoringbedrijven doen een kredietcheck bij je klanten, zodat je zeker weet dat je zaken doet met betrouwbare klanten. Ook bieden factoringbedrijven vaak een verzekering aan, waarbij je beschermd wordt tegen het faillissement van je klant. Hierdoor loop je als ondernemer minder risico en kan je met een gerust hart zaken doen.

Geen gedoe met facturatie en incasso

Door het verkopen van je facturen aan een factoringbedrijf, hoef je je geen zorgen meer te maken over de facturatie en het incasseren van openstaande betalingen. Het factoringbedrijf neemt deze taken van je over en zorgt ervoor dat je tijd en energie kunt besteden aan de groei van je bedrijf.

Professionele ondersteuning

Factoringbedrijven bieden professionele ondersteuning aan ondernemers. Zo kan je bijvoorbeeld bij sommige factoringbedrijven terecht voor juridisch advies en ondersteuning bij het opstellen van je facturen. Ook kan je bij sommige factoringbedrijven gebruik maken van een online portal waar je je facturen en betalingen kunt inzien.

Geschikt voor verschillende branches

Factoring is geschikt voor verschillende branches, zoals de bouw, transport en logistiek, maar ook voor de zakelijke dienstverlening en de zorgsector. Hierdoor kunnen ZZP’ers en kleine ondernemers uit verschillende branches profiteren van de voordelen van factoring.

Conclusie

Factoring kan jou als ondernemer helpen om je cashflow op peil te houden en je bedrijf te laten groeien. Door het verkopen van je facturen aan een factoringbedrijf kun je direct over contant geld beschikken en hoef je je geen zorgen te maken over facturatie en incasso. Bovendien bieden factoringbedrijven meer zekerheid voor jouw onderneming en professionele ondersteuning. Factoring is geschikt voor verschillende branches en kan daarom een goede oplossing zijn voor ZZP’ers en kleine ondernemers. Wil je meer informatie over factoring voor ZZP’ers en kleine ondernemers, neem dan gerust contact op met een factoringbedrijf.

Aanbevolen berichten