Wat voor werk doet Bas Smit?

Het hield echt heel Nederland bezig: wat voor werk doet Bas Smit? Bas wie? Iedereen in ons land kent ongetwijfeld Nicolette van Dam. Ze is bekend als actrice, presentatrice én als mooie vrouw. Nicolette kreeg aanvankelijk de meeste aandacht, maar haar partner, Bas Smit dus, is heel aardig op weg om minimaal net zoveel aandacht te krijgen als zijn mooie, blonde vrouw.

Bas Smit was aanvankelijk alleen de man van Nicolette  van Dam

Bas Smit was lang alleen de man van Nicolette van Dam. De interesse in dit heerschap groeide echter toen hij steeds vaker te zien was op allerlei Instagram filmpjes. Het was al snel duidelijk dat hij bij Nicolette hoort, verder bleef het erg stil rond Smit. Zo zeer zelfs, dat iedereen in ons land zich op een gegeven moment leek af te vragen wat voor werk Bas Smit doet. Het ging ver, heel ver. Tikte je in de zoekbalk van Google ‘wat voor werk doet’ in, dan vulde Google de vraag zelf al aan met ‘Bas Smit’. Het werd een running gag, wat nou dan precies het werk was van Bas Smit.

Eind 2017 ging hij in vastgoed

Ondertussen weten we meer over de dagelijkse besognes van Bas Smit, behalve dan dat hij Nicolette van Dam in de watten legt. Zeker is dat hij voor een deel ook samen met zijn vrouw ondernemer is. Zeker is verder dat hij eind 2017 in het vastgoed is gegaan. Daarna is hij echter vooral gaan investeren in jonge ondernemers en jonge talenten. Dat investeren doet hij niet zo zeer in geld, maar in bereik. Vandaar ook de filmpjes van hem op Instagram. Volgens Smit is investeren in geld moeilijker, als je zoals hij een product goed uit wilt dragen. Ownen is beter. Dan kun je – zo zegt Smit- ook in de wij vorm spreken. Iets aanprijzen waar hij zelf niet achter staat zou voelen als een vorm van prostitutie, zo liet Smit links en rechts al weten.

Biedt bereik in ruil voor aandelen

Smit biedt bereik en krijgt er aandelen voor terug. Zo zit hij in The Healthly Snackbox, waarbij mensen helemaal zelf hun snack kunnen ontwikkelen. Ook is hij voor een deel eigenaar van Vidley. Dit is een luxe kaart met een geintegreerd videoscherm voor een persoonlijke boodschap. Behalve het bieden van bereik laat Smit het echte werk vooral aan professionals over. Mensen die er echt verstand van hebben dus.

Vooral bekend als lachebek

Smit zelf noemt de deals die hij sluit vooral Media for Equity deals. Bereik in ruil voor een flinke portie aandelen. Naar nu bekend is geworden zit Smit op die manier in ongeveer negentien bedrijven. Tussendoor neemt hij vooral video’s op en lacht hij vooral. Want de meest gehoorde typering van Smit is die van lachebek. In alles is Smit echter vooral ondernemer. Samen met Nicolette is hij overigens ook eigenaar van een restaurant in Amsterdam: Brasserie Van Dam. Al is dit, zo liet Smit al weten, meer Nicolette’s dingetje. Smit richt zich liever ook meer op de marketingkant. Druk ervaart hij niet, want behalve het opnemen van filmpjes en lachen is Smit een meester in het delegeren van taken.

Lijk in Baantjer

Smit trouwde overigens in 2015 met Nicolette van Dam en ondertussen hebben ze ook nog eens tijd gevonden om aan de voortplanting te werken, samen hebben ze namelijk twee dochters. Nicolette? Die kent toch iedereen? Je zou haar in elk geval kunnen kennen van haar rol als Blonda in Zoop, van MTV en Pimp mij Room, als Lida in Plop in de Stad, als lijk in Baantjer en als een van de hoofdrolspelers in de serie Voetbalvrouwen. Ook presenteerde ze programma’s als Ik wed dat ik het kan, de Achmea Kennisquiz, RTL Woonmagazine, The Next Boy/Girl Band en Kitchen Impossible. Tussendoor zette ze zich in voor Unicef. Daar stopte ze echter mee na een ietwat ongelukkige tweet.

Aanbevolen berichten