Hoe verdien je geld met Instagram?

Voor mensen die denken dat er geen geld te verdienen is op Instagram, wist je wel dat de voetballer Ronaldo tussen de 466.000 en 776.000 euro per post verdient? En dat zangeres Ariana Grande per geplaatste foto een bedrag ontvangt van tussen de 391.000 en 652.000 euro? Voor het zover is, moet er heel erg veel gebeuren en als onbekende nieuweling op Instagram liggen de miljoenen niet voor het grijpen. Toch kun je net als via You Tube wel degelijk geld verdienen via Instagram.

Het gigantische bereik van Ronaldo

Dat Ronaldo zoveel geld krijgt voor het simpelweg plaatsen van een foto heeft alles te maken met zijn enorme schare volgers. Dat zorgt namelijk voor een gigantisch bereik. Op de foto’s van Ronaldo zie je hem dan ook altijd een bepaald merk kleding dragen. Dat merk brengt via Ronaldo producten onder de aandacht en dat precies binnen de doelgroep. Het merk is door het bereik bereid veel geld neer te leggen en Ronaldo niet te beroerd om zo even snel geld binnen te halen. Om op een dergelijke manier geld te verdienen moet je echt iemand zijn. Moet je wereldster zijn. Het is helaas niet voor iedereen weggelegd.

Zorg dat je een sociaal influencer wordt

Instagram is een platform waar je foto’s en tegenwoordig ook video’s deelt met je volgers. Het is allemaal erg simpel. Je downloadt de app op je smartphone, maakt een foto, je uploadt die foto, bewerkt het met een filter en deelt het met de wereld. Kind kan de was doen. Heb je de intentie om geld te verdienen op Instagram, dan is de eerste stap zorgen voor zoveel mogelijk volgers. Hoe meer volgers je aan je weet te binden, hoe meer geld je wellicht kunt gaan verdienen in de toekomst. De meest bekende manier van geld verdienen via Instagram hebben we min of meer al besproken. Je hebt dan al zoveel volgers weten te binden, dat je een sociaal influencer genoemd kunt worden. Door vervolgens producten te promoten kun je vaak best veel geld in de wacht slepen. Ronaldo is er het levende bewijs van.

Gebruik steeds dezelfde filter voor al je foto’s

Om zoveel mogelijk volgers te krijgen is het goed je account interessant te maken. Bedenk bijvoorbeeld een thema. Wat ook belangrijk is, is om je account herkenbaar te maken. Een speciale en herkenbare uitstraling te geven dus. Denk verder aan duidelijkheid. Gebruik bijvoorbeeld steeds dezelfde filter voor al je foto’s. Mensen gaan dan je account herkennen en dat kan zomaar eens meer volgers opleveren. Maak je gewoon foto’s van huis-tuin-en-keuken zaken, dan zul je geen geld verdienen. Dan ben je een van de miljoenen gebruikers die een foto laat zien. Bedenk dus een niche en maak en plaats heel gericht foto’s. Alleen dan val je extra op.

Account interessant voor adverteerders

Kies voor een afgebakende doelgroep. Alleen dan kun je later een goed betalende adverteerder vinden die wel iets in jouw account ziet. Maak je account en de foto’s dus niet te algemeen. Door te kiezen voor een doelgroep word je account interessanter voor adverteerders. Hiermee is ook meteen het bewijs geleverd dat je ook met wat minder volgers toch geld kunt verdienen. Als je maar een specifieke doelgroep aan je weet te binden.

Interessant vanaf 10.000 volgers of meer

Geld verdienen op Instagram is een kwestie van de lange adem ook. In eerste instantie moet alles er op gericht zijn om volgers te binden. In dat kader is het goed als je echt op nul begint eerst je familie en vrienden te binden. Je kunt bovendien via Instagram al jouw Facebook vrienden uitnodigen voor je Instagram account. Het is een gegeven dat je account pas interessant wordt op het moment dat je 10.000 volgers of meer hebt. Je kunt volgers interesseren door het gebruik van hashtags bij de foto’s te plaatsen en je zelf te binden aan vergelijkbare accounts. Wees verder interactief en reageer op mensen die op jouw foto’s reageren. Je weet dus wat je te doen staat als je geld wilt verdienen met Instagram.

Aanbevolen berichten