Wat kosten workshops voor kinderen?

Het is niet altijd eenvoudig om je kinderen tijdens vakantieperiodes te blijven boeien. Zeker jonge kinderen vervelen zich snel en vragen veel aandacht. Daarom kan het leuk zijn om hen in te schrijven voor een workshop. Zo kunnen ze hun energie kwijt in verschillende activiteiten en leren ze andere kinderen van dezelfde leeftijd kennen. 

Welke workshops zijn er?

Er zijn verschillende soorten workshops voor kinderen. Kinderen tussen vier en zes jaar die in de onderbouw zitten, kunnen zich volledig uitleven bij een workshop van theaterspelletjes. Hier ontdekken ze onder meer de basiselementen van het theater. Daarnaast leren ze samen te werken met andere kinderen en wordt hun verbeelding aangesproken. 

Kinderen tussen zes en negen jaar kunnen hun creatieve zelf tot uiting laten komen bij een workshop over cartoon tekenen. Ze leren hierbij wat de functie is van een cartoon en hoe er kan gecommuniceerd worden zonder woorden. 

Wanneer kinderen tussen negen en twaalf jaar oud zijn, kunnen ze hun energie kwijt in het leren van breakdance of goocheltrucs. De kans is groot dat ze nadien aan jou willen tonen wat ze hebben geleerd.

Het organiseren van een workshop kost tussen de 450 euro en de 575 euro. De prijs hangt af van het aantal rondes dat er worden ingepland. Bij sommige workshops komen er nog reis- en materiaalkosten bij, maar dit is verschillend van workshop tot workshop. 

Een workshop kan een grote hap uit het budget zijn, zeker wanneer je twee of drie kinderen hebt. Het is wel goed voor de ontwikkeling van je zoon of dochter. Wanneer je al enkele maanden op voorhand weet dat je kind een workshop gaat volgen, kan je per maand een beetje extra sparen

Het belang van muziek voor kinderen 

Niet enkel workshops zijn goed voor de ontwikkeling van je kind. Ook het belang van muziek mag niet onderschat worden. Uit onderzoek blijkt dat muziek een positief effect heeft op de ontwikkeling van taal. Kinderen leren nieuwe woorden door naar muziek te luisteren. Bovendien wordt het auditieve deel van de hersenen ook aangesproken door muziek. Kinderen leren luisteren naar wat er in de muziekteksten gezegd wordt. Muziek activiteiten tijdens en buiten de schooluren zijn dan ook essentieel. 

Muziek activiteiten zorgen er daarnaast ook voor dat de motoriek van je kind verbetert. Kinderen die net leren stappen, vinden het vaak leuk om te dansen en te bewegen. Leuke muziek kan dit stimuleren. Bepaalde muziek kan ook een rustgevend effect hebben op kinderen of kan troost bieden wanneer iemand zich wat triest voelt.

Aanbevolen berichten