Wat kost een hovenier?

Je wilt de tuin aan gaan pakken, maar je wilt het niet zelf doen. In dit geval schakel je een hovenier in voor de tuin. Deze heeft veel kennis van tuinen en kan je tuin perfect naar wens maken. Hovenier Utrecht luistert naar je wensen en behoefte en gaat vervolgens voor je aan de slag. De tuin ziet er uiteindelijk precies uit zoals je had bedacht! Nu komt echter de rekening van de hovenier, want hoeveel kost een hovenier nu eigenlijk? In dit artikel leggen we het je graag uit!

Verschillende prijzen van een hovenier

Als je hoveniers gaat vragen hoeveel ze kosten, kom je altijd anders uit. Hoveniers werken namelijk niet met een vaste prijs. Als je een klus hebt die je door een hovenier uit wilt laten voeren, vraag je altijd eerst een offerte aan. Dit is vrijwel bij iedere hovenier gratis. In sommige gevallen is dit een vaste offerte. Dit is een prijsafspraak waarvoor de precieze klus gedaan wordt. Hoveniers werken echter vaak ook met een prijsindicatie als offerte. Hierbij is het niet 100% zeker wat de kosten gaan zijn, maar deze worden achteraf in rekening gebracht. Dit kan in zowel je voordeel als nadeel werken. Ben je op zoek naar een geschikte hovenier? Neem dan een kijkje op www.dnob.nl

Hoe bepaald een hovenier zijn prijs?

De prijzen van een hovenier bestaan altijd uit meerdere dingen. Allereerst moet je natuurlijk betalen voor de mankracht die ingezet wordt door de hovenier. Er zijn vaak meerdere mensen bezig met je tuin. Daarnaast betaal je ook voor de producten die gebruikt worden. Als je bijvoorbeeld een nieuw grasveld laat leggen, moet je ook betalen voor het gras dat gelegd wordt. Omdat het voor een hovenier lastig kan zijn om in te schatten hoeveel tijd hij kwijt is voor de complete tuin, is het vaak geen directe prijs die gesteld wordt.

Wat voor werk doet een hovenier allemaal?

Als je een hovenier inschakelt, doe je dit voor je tuin. Het verschilt per hovenier wat hij wel en niet kan. De meeste hoveniers kunnen alles wat je wilt voor je tuin. Hier valt bijvoorbeeld onder het aanplanten van nieuwe bloemen of het leggen van een compleet grasveld. Ook kunnen tegels en andere bestrating door de hovenier in de tuin gelegd worden. Je kunt altijd in gesprek gaan met de hovenier over de precieze werkzaamheden!

Aanbevolen berichten