Hoeveel betaal je vandaag de dag voor potgrond?

Wanneer je een tuin of planten hebt, kan je best altijd een zak potgrond in huis hebben. Het neemt vaak niet veel plaats in beslag en het komt altijd wel eens van pas. Potgrond kan namelijk voor verschillende zaken gebruikt worden. Een leuk detail is dat het bovendien niet erg duur is. Tegenwoordig kan je potgrond onder meer in doe-het-zelfzaken, tuincentra of online aankopen. Bij Tuinshop vind je bijvoorbeeld potgrond in verschillende prijsklassen.

Waarvoor wordt potgrond gebruikt?

Het meest voorkomende gebruik van potgrond is het bemesten van bloemen en planten. Wanneer je bijvoorbeeld een plant koopt, moet deze vaak verpot worden om te kunnen groeien. Een te kleine pot zorgt er namelijk voor dat de wortels geen ruimte krijgen om langer te worden. Hierdoor kunnen je planten na enkele maanden afsterven. Indien je een plant verpot, heb je verse potgrond nodig. Verse potgrond bevat namelijk zowel voeding als water. Daarom voelt het ook nat aan. 

Het wordt dan ook niet aangeraden om de potgrond bij het verpotten te hergebruiken aangezien de voedingsstoffen volledig zijn opgebruikt. Bovendien zit er ook een hoge zoutconcentratie in de potgrond doordat je de plant regelmatig water geeft. Met potgrond van Tuinshop geef je je planten de beste kansen om te groeien. 

Daarnaast kan je potgrond ook gebruiken voor je moestuin. Hoe groot je moestuin ook is, bij Tuinshop vind je zeker voldoende potgrond. Zo kan je ook een pakket aankopen waar je meerdere zakken potgrond van Tuinshop aan een goedkopere prijs kan krijgen. 

Welk prijskaartje hangt eraan vast?

Zoals hierboven al is vermeld, is een zak potgrond geen dure aangelegenheid. Bij Tuinshop heb je bijvoorbeeld al een zak universele potgrond van veertig liter voor net geen vijftien euro. Heb je liever een zak van zeventig liter. Dan betaal je slechts twee euro extra. 

Hoe meer zakken je in een keer aankoopt, hoe goedkoper de prijs per zak. Koop je bijvoorbeeld vier zakken van zeventig liter. Dan betaal je nog maar vijftien euro per zak. Bij tien zakken is de aankoopprijs per zak al gedaald naar elf euro. Bij veertig liter is dit respectievelijk dertien euro bij vier stuks en negen euro per zak bij tien stuks. 

Zolang je een zak potgrond droog bewaart, moet je niet meteen de volledige zak gebruiken. Wanneer je merkt dat de grond toch wat is uitgedroogd, moet je het ook niet noodzakelijk weggooien. Voeg wat water toe bij de grond voor gebruik zodat het weer wat vochtiger wordt.

Aanbevolen berichten