Was- droogcombinatie of wasmachine en droger los?

Voor het wassen en drogen van jouw kleren zijn er verschillende opties. Je kunt er bijvoorbeeld ervoor kiezen om enkel een wasautomaat te kopen wat dus een was – droogcombinatie is dus je kan zowel je kleren laten wassen en ook drogen. Of je kan een losse wasmachine aanschaffen en dan de schone kleren hangen op een droogrek, een andere optie is om zowel een wasmachine en een droger te halen. Maar wat is nou de beste optie? Een was – droogcombinatie of een wasmachine en droger los. 

Wat is het verschil tussen een was – droogcombinatie en een setje? 


Welke je moet kopen verschilt per persoon, hoe vaak draai jij de was? Heb je ruimte voor een setje losse apparaten? Een losse wasmachine en een droger zal meer plek in nemen maar ze hebben meer droogcapaciteit. Ze zijn ook energie zuiniger en sneller dan een combinatie van een wasmachine en een droger. Hieronder zal ik de voordelen en nadelen van opties laten zien. 

Was- droogcombinaties


Een was – droogcombinatie is een wasmachine en een wasdroger in een. Dus dit apparaat heeft weinig plek nodig, handig wanneer je woont in een kleine woning waar niet veel ruimte meer is. Aangezien deze combinatie maar 1 apparaat is, is het ook een goedkopere aanschaf. Wat ook handig is dat je je natte was niet uit een wasmachine hoeft te halen en in de droger hoeft te doen. De was – droogmachine heeft minder droog capaciteit in tegenstelling tot de wascapaciteit. een ander nadeel is dat het energieverbruik een stuk hoger is dan een wasmachine en droger los. 

Je kan een was – droogmachine zowel huren als kopen, meestal zijn dat gewoon abonnementen met maandelijkse kosten. Dus als je op korte termijn en wasmachine en een droger nodig hebt dan kan je ook een combinatie halen aangezien je dan maar voor 1 apparaat maandelijkse kosten betaald. Als je als student in het buitenland bent dan kan het soms nog moeilijk zijn om online een wasapparaat te huren/kopen, daarom het belangrijk dat je gaat betalen op een veiliger manier met prepaid credit cards

Wasmachine en droger los

Een wasmachine en droger set verbruikt minder energie. De capaciteit is ook beter dus je hoeft bijvoorbeeld niet je was twee keer te drogen of een deel eruit te halen om op een rekje te drogen. De energiekosten zijn ook een stuk lager dus op lange termijn bespaar je dus geld. De wasmachine en droger nemen samen wel iets meer plek in beslag. Maar je kan ook je wasdroger bovenop een wasmachine zetten. 

Net als de was – droogmachine kan je een de setjes ook huren. Je moet dan wel apart een wasmachine huren en een droger huren. Is erg handig als je als student niet genoeg geld hebt om ze te kopen. En je hoeft niet zoals bij een was – droogcombinatie bang te zijn dat die niet genoeg capaciteit heeft. Dus je hoeft bijvoorbeeld de helft van de natte was eruit te halen om op een droogrek te laten drogen.


Was- droogcombinatie of het setje los kopen? 

Er is nu uitgelegd wat de verschillen, voordelen en nadelen zijn van het kopen/huren van een was – droogmachine en een wasmachine en droger los. Er zijn gewoon veel verschillende factoren die een rol spelen en afhankelijk is van jouw persoonlijke behoeftes, want elk persoon is anders.

Aanbevolen berichten