Wanneer en hoe schakel je een incassobureau in?

Veel ondernemers en bedrijven krijgen te maken met klanten die niet of niet op tijd betalen. Dit kan ervoor zorgen dat je als bedrijf veel schade leidt. Om ervoor te zorgen dat klanten toch gaan betalen, kun je een incassobureau inschakelen. Dit incassobureau zorgt ervoor dat je klant alsnog gaat betalen. Op deze manier leidt je als bedrijf geen schade en krijg je alsnog de betaling voor je product of dienst. In dit blog bericht willen we je graag uitleggen hoe dit in zijn werk gaat.

Wanneer ga je een incassobureau inschakelen?

Als je een bedrijf hebt, krijg je te maken met klanten die moeten betalen. Veel bedrijven werken met facturen. Dit betekent dat de klant niet vooraf de dienst of het product betaald, maar juist achteraf. In veel gevallen staat hier 15 tot 30 dagen voor. Er zijn echter meerdere gevallen waarin klanten niet binnen deze dagen de facturen voldoen. In dit geval ben je als bedrijf erg lang op het geld aan het wachten. Als de klant in wanbetaling blijft, kun je ervoor kiezen om een incassobureau in te schakelen. Deze zal vervolgens bij de desbetreffende klant aanbellen en vragen om alsnog te betalen. 

Hoe schakel je een incassobureau in?

Het inschakelen van een incassobureau is vrij makkelijk. Je gaat op zoek naar een juist incassobureau dat voor jou aan de slag gaat. In de meeste gevallen werken incassobureau’s met een no cure no pay garantie. Dit wil zeggen dat je pas betaald voor de service op het moment dat de factuur uiteindelijk betaald wordt. In de meeste gevallen wordt er door het incassobureau een bepaald bedrag bovenop de factuur gesteld voor de klant. Ook kan het zijn dat je een percentage van de factuur af moet dragen aan het incassobureau. Daarnaast kan het ook zijn dat ze beide willen. Doordat je pas betaald wanneer de klant jouw betaald, ga je er niet op achteruit. Hierdoor brengt het incassobureau je altijd meer geld!

Waar let je op bij het inschakelen van een incassobureau?

Op het moment dat je een incassobureau gaat inschakelen, is het belangrijk dat je de precieze voorwaarden goed doorneemt. Zoals eerder besproken, kunnen deze uiteenlopen. Om deze reden is het belangrijk dat je precies weet wat je uiteindelijk kwijt gaat zijn aan het incassobureau. Daarnaast is het ook belangrijk dat je een betrouwbaar incassobureau inschakelt. Hierdoor weet je zeker dat ze goed werk leveren en je klant ook daadwerkelijk gaat betalen. Hiervoor kun je kijken naar een incassobureau dat zowel voor als tijdens een gerechtelijk proces kan helpen met het vorderen van het geld. Dit geld namelijk niet voor alle incassobureau’s!

Aanbevolen berichten