Waar let je op bij het afsluiten van een internet en televisieabonnement?

Er is veel keuze als je kijkt naar internet en televisieabonnementen. Is je huidige contract bijna verlopen en wil je graag verder kijken naar andere opties, dan is het verstandig om verschillende providers te vergelijken. Hier komen al snel veel onduidelijkheden bij kijken, want wat is nou echt belangrijk om op te letten? In dit blog vertellen we wat belangrijk is om naar te kijken wanneer je op zoek bent naar een nieuw abonnement. 

Internetkwaliteit

Vaak kom je voor lastige beslissingen te staan wanneer je gaat kijken naar een geschikt internetabonnement voor bij jou thuis. Welke extra’s heb je nodig en hoe zit het met de snelheid?  Voordat je begint met je provider vergelijken is het verstandig om een lijstje te maken en hier de zaken op te schrijven waarvoor jij het internet allemaal gebruikt. Wie gebruikt het internet allemaal en waar wordt het voor gebruikt? Wanneer je veel thuiswerkt is de snelheid van het internet belangrijk. De downloadsnelheid bepaalt hoe snel je bestanden binnenhaalt, hoe snel je een website in kan laden en een video kan bekijken. Wordt er op het internet ook gegamed? Dan ga je al snel richting de 100 Megabit/s. De uploadsnelheid is belangrijk wanneer je zelf bestanden moet versturen. Ben je bijvoorbeeld videomaker of designer dan is het goed om hier rekening mee te houden. 

Televisiekwaliteit

Kijk je veel televisie, dan is het verstandig om een abonnement af te sluiten dat internet en televisie combineert. Dit is vaak goedkoper dan wanneer je ze los afneemt. Hierdoor krijg je ook maar één factuur die je hoeft te betalen. Dit scheelt een hoop tijd in de administratie. Tegenwoordig is er genoeg keuze als het gaat om televisie kijken. Wil je ook diverse programma’s kunnen opnemen, pauzeren en terugspoelen of nog belangrijker: welke programma’s kijk je regelmatig? Zijn dit standaard zenders die bij elk pakket zijn inbegrepen of moet je hier een extra zenderpakket voor aanschaffen? Wanneer je weet wat je wilt kan je via Prijsvergelijken gemakkelijk zien bij welke provider je het minste betaalt. Sommige providers bieden wel eens gratis extra’s aan, zoals een gratis televisie of een soundbar bij een jaarabonnement. 

Het overstappen

Wanneer je een abonnement hebt gevonden dat precies past bij de wensen die je hebt, dan is het tijd om te gaan overstappen. Belangrijk is om goed te kijken naar de einddatum van je huidige contract en of je deze nu al kosteloos kan opzeggen. Veel providers bieden een gratis overstapservice aan. Met deze service nemen ze diensten uit handen. Zo zegt de nieuwe aanbieder je huidige abonnement namens jou op en regelt hij de verdere zaken binnen de overstap. Je nieuwe aanbieder stuurt je vervolgens het contract en de algemene voorwaarden. Lees deze goed door en kijk of alles correct genoteerd is. Wanneer je toch niet helemaal tevreden bent heb je altijd veertien dagen bedenktijd. Binnen deze tijd kan je dus altijd nog van het gekozen abonnement afstappen.

Aanbevolen berichten