Voorkom een vochtige kruipruimte met kruipruimte ventilatie

Onder vrijwel iedere woning in Nederland is een kruipruimte te vinden. Deze werd vroeger standaard onder iedere woning gelegd, zodat het hout niet in contact zou staan met de grond. Tegenwoordig wordt er nog steeds vaak een kruipruimte gebouwd, zodat je ook gemakkelijk bij alle leidingen kunt komen onder de woning. De kruipruimte is doorgaans ongeveer een halve meter hoog. Er kunnen echter ook problemen ontstaan in de kruipruimte. Een vochtige kruipruimte kan namelijk zorgen voor schimmel en nare geuren. Om deze reden is het belangrijk dat je kruipruimte ventilatie laat plaatsen. In dit blogbericht vertellen we jehier graag meer over.

Waarom kies je voor kruipruimte ventilatie?

Als je last hebt van een vochtige kruipruimte, is het belangrijk dat je zo snel mogelijk actie onderneemt. Een vochtige kruipruimte kan namelijk zorgen voor problemen met de ondervloer, het ontstaan van schimmel en het ontstaan van nare geuren. Door een goede kruipruimte ventilatie te plaatsen, voorkom je deze problemen. De ventilatie zorgt er namelijk voor dat de ruimte veel minder vochtig wordt. De vochtige lucht kan gemakkelijk ontsnappen via de ventilatie. Vervolgens heeft schimmel ook geen kans meer om te groeien. Deze heeft namelijk een luchtvochtigheid van meer dan 70% nodig. Doordat de vochtige lucht ontsnapt en deze wisselt met drogere lucht, krijgt de schimmel geen kans meer om te groeien. Daardoor verdwijnen ook de nare geuren. 

Kruipruimte ventilatie ook goed voor een gaslek

Als je gebruik maakt van gas in je woning, is er een grote kans dat je een gasleiding onder je woning hebt lopen. Het zou voor kunnen komen dat je te maken krijgt met een gaslek. in dit geval blijft dit gas in de kruipruimte hangen. Als je een goede kruipruimte ventilatie hebt, kan het gas ontsnappen via de ventilatie. Dit zorgt ervoor dat het gas zich niet gaat ophopen onder je woning, waardoor het veel minder heftig zal ontploffen als er vlammen bijkomen. Het plaatsen van kruipruimte ventilatie is in dit geval dus ook een veilige oplossing.

Hoe wordt kruipruimte ventilatie geplaatst?

Als je graag van je vochtige kruipruimte af wilt komen, of je wilt een vochtige kruipruimte voorkomen, laat je een ventilatie plaatsen. Deze wordt geplaatst aan de hand van enkele ventilatieroosters aan de buitenkant van de woning. Deze worden enkele centimeters boven de grond geplaatst. Vervolgens worden er buizen richting de kruipruimte aangelegd. Hierdoor ontstaat er een mogelijkheid voor de lucht om zich te verplaatsen naar binnen en buiten. Zorg er altijd voor dat je de kruipruimte ventilatie laat plaatsen door een professional. Deze weet namelijk precies hoeveel ventilatieroosters er geplaatst moeten worden en hoe dit precies gedaan moet worden voor een perfect resultaat.

Aanbevolen berichten