Verdien je in je vrije tijd bij? zorg voor een makkelijk systeem om online offertes en facturen te maken

Met het starten van een eigen onderneming heb je twee dingen die typerend zijn voor een startende ondernemer, veel vrijheid, maar ook veel administratie. Opeens moet je alles gaan bijhouden niet alleen je winst, maar ook wat je inkomsten zijn en tevens ook je uitgaven. Daarnaast is je klant administratie niet minder belangrijk dan je eigen administratie. Via een online klant systeem, waar iedere klant een eigen klantpagina heeft is het makkelijk om je klant administratie goed bij te houden. Via de klant pagina’s kan je de administratie bijhouden van iedere klant. Doordat er een koppeling is met de Kamer van Koophandel voeg je nieuwe klanten makkelijk toe. Er ontstaat dan een nieuwe klant pagina, vanuit daar kun je eenvoudig een offerte maken of een online factuur maken. In deze blog lees je wat de voordelen van een online systeem zijn en wat het precies inhoudt en wat je er mee kan doen. 

Een offerte maken online

Alles kan worden beheerd vanuit de klant pagina, ook de offertes. Je kan heel makkelijk online inzien wat de concept offertes zijn, maar ook welke er verstuurd zijn en welke offertes geaccepteerd zijn door de klant. Net zoals  bij facturen geldt er bij een offerte ook een termijn waarin de klant kan reageren, dat heet een geldigheidstermijn. Wanneer dat termijn bijna afloopt ontvang je een alert per e-mail, zodat je je klant ervan op de hoogte kan stellen. Je kan kiezen voor een standaard offerte, maar ook zelf een offerte maken in je eigen huisstijl. Je kan dan het lettertype en de kleuren aanpassen en je eigen logo toevoegen, zo is het voor de klant gelijk duidelijk van wie de offerte is. Doordat je de offerte online maakt en verstuurd, kan de klant de offerte bij akkoord ook gelijk online en digitaal ondertekenen. Na akkoord kan je via hetzelfde systeem met een simpele klik de factuur opstellen. Net zoals met de offerte heb je ook hier de keuze om de factuur aan te passen naar wens.

Een factuur maken online

De facturen staan in een duidelijk overzicht op de klant pagina net zoals de offertes. Zo kan je direct zien welke facturen al zijn voldaan, waarvan de betaling nog openstaat, maar ook welke er nog moeten worden verzonden. Doordat je de factuur kan aanpassen naar wens kan je ook hier het lettertype en de kleur aanpassen en je eigen logo toevoegen. Tevens een belangrijke functie is dat de klanten de betaling online kunnen verrichten door middel van een van de elektronische betaalsystemen.

Aanbevolen berichten