Tips voor geld besparen op uitjes

De prijzen zijn de afgelopen jaren enorm gestegen waardoor het moeilijk wordt om nog leuke dingen te blijven doen. Als je er altijd voor kiest om te gokken in het casino of uiteten te gaan blijft er namelijk geen geld over. Wij hebben een aantal tips hoe je toch het huis uit kan en tegelijkertijd geld kan besparen. 

Gratis uitjes

Klinkt misschien even gek, maar er zijn meer gratis uitjes dan je denkt. Ga op zoek naar een gezellig park om te picknicken of naar een speeltuin voor de kinderen. Dit zijn plekken waar je geen geld hoeft te betalen om daar te mogen zijn. Als je geluk hebt dan kan je zelfs barbecueën of met water spelen. Kortom, de dag besteden in het park is een goed idee om geld te besparen op je uitje. 

Picknicken in het park is dan de manier om geld te besparen op eten, maar dit kan je vrijwel altijd doen als je er op uit gaat. Pretparken rekenen bijvoorbeeld de hoofdprijs voor wat drinken en eten. Neem zelf een tas mee met lunch, wat lekkers en wat te drinken. Dan bespaar je gemakkelijk een paar tientjes. 

Tickets online kopen

Online je kaartje kopen kan goedkoper zijn. Dit hoeft niet, maar er gaat al snel een paar euro af. In andere gevallen krijg je online korting. Kijk even op Google of de website van de organisatie waar je heen wilt. Veilingsites kunnen voor hoge kortingen zorgen, maar hier betaal je dan ook wel weer een extra boekingsbedrag. Dan kan de korting op de website van het bedrijf zelfs weer voordeliger zijn. Boek dus nooit zomaar je tickets, maar kijk altijd eerst naar de mogelijkheden. 

Abonnementen

Kom je elke week wel in Diergaarde Blijdorp? Dan is een abonnement op de dierentuin een goed idee. Dit geldt natuurlijk ook voor andere uitjes. Vooral met de kids, maar ook voor jezelf kan het voordelig zijn om de abonnementen uit te proberen. Met 2 tot 3 bezoeken per jaar heb je het geld alweer terug en dan kan je nog het hele jaar. 

Spaaracties

De supermarkten in Nederland zijn heel goed in het doen van Spaaracties. Bij het besteden van een bepaald bedrag krijg je zegels om te sparen voor bestek, kaartjes of andere dingen. De beste supermarkten om dit te doen zijn waarschijnlijk Albert Heijn en Jumbo. Als je te veel zegels hebt dan geef je ze aan iemand in de buurt die er wat aan heeft. Soms kun je er zelfs geld voor betalen. Mooi meegenomen. 

Net als spaaracties zijn winacties ook leuk. Op social media zoals Facebook en Instagram zijn altijd actieve acties. Het daadwerkelijk winnen van de actie is heel moeilijk, maar meedoen is 9 van de 10 keer gratis. Niet geschoten is altijd mis. 

Een budget maken

Iedereen die geld wil besparen moet eerst een budget maken. Wat komt er binnen per maand en wat gaat er uit? Wat kost veel geld en waar kunnen we op besparen? Stel jezelf kritische vragen, stel een plan op en bespaar op je uitjes.

Aanbevolen berichten