Wat heb je aan een second opinion op jouw vermogen?

Als je een groot eigen vermogen hebt, bijvoorbeeld dankzij het beleggen of investeren van geld, is het soms lastig om te bepalen hoe je dat geld het beste kunt besteden, investeren of vastzetten. Het jaar is alweer bijna ten einde, de ideale tijd om weer eens een goede blik te werpen op jouw geldzaken. Misschien wil je wel meer weten over jouw beleggingen maar krijg je van jouw huidige vermogensbeheerder niet de antwoorden die je wil. Een second opinion kan dan een groot verschil maken. Maar hoe werkt een second opinion en wat zijn de voordelen hiervan? Dat vertellen we je in dit artikel!

Wat is een second opinion op jouw vermogen?

Wat moet jij je nu eigenlijk voorstellen bij een second opinion omtrent jouw vermogen? Het is eigenlijk een frisse blik op de manier waarop jij op dit moment jouw vermogen hebt belegd, maar ook op randzaken daaromheen. Je wil misschien wel weten of jouw beleggersprofiel nog bij jou past en of een andere vermogensbeheerder het anders zou doen dan jouw huidige beheerder. Een second opinion op jouw beleggersrekening, dat is het dus eigenlijk. Je ontvangt dan van een nieuwe vermogensbeheerder een aanbod dat je kunt vergelijken met je huidige beleggers portfolio en indien gewenst kun je overstappen. 

Waarom zou je een second opinion willen op jouw vermogen?

De dienstverlening van vermogensbeheerders loopt nogal uiteen, zowel qua prijs als qua aanpak. Het gaat om jouw geld, dus het is wel belangrijk dat de werkwijze van een beheerder bij jou past. Merk je dat dit niet meer het geval is, dan is het verstandig om over te stappen op een vermogensbeheerder waar jij je wel weer goed bij voelt. Hiervoor kun je bij verschillende beheerders een second opinion aanvragen en de voorstellen die je krijgt met elkaar vergelijken. Bij de een krijg je meer persoonlijke begeleiding en uitleg dan bij de andere beheerder. In sommige gevallen krijg je zelfs een vermogenscoach die samen met jou kijkt wat de juiste aanpak is voor jouw vermogen. Daarnaast kunnen de jaarlijkse kosten ook erg verschillen. Allemaal redenen waarom het goed kan zijn om eens in de zoveel jaren eens een second opinion aan te vragen bij een andere beheerder. 

Overstappen op een andere vermogensbeheerder 

Krijg je een aanbod dat jou wel aanstaat en dat gunstiger voor je is dan wat je huidige beheerder biedt, dan kun je er dus voor kiezen om over te stappen. Veel vermogensbeheerders bieden een speciale overstapservice, zodat jij het hele proces niet alleen hoeft te regelen. In sommige gevallen worden ook eventuele bijkomende kosten voor je vergoed als je naar een andere vermogensbeheerder overstapt. Denk bijvoorbeeld aan de verkoopkosten van je huidige portefeuille. Vaak gaat dit wel tot een maximaal bedrag, maar het scheelt toch weer. 

Aanbevolen berichten