Redenen om te kiezen voor occasion lease

De auto van je dromen lonkt in een leasecontract: je kunt de auto afstemmen op je specifieke wensen, bent de eerste die erin wegrijdt en je hoeft je ook nog eens geen zorgen te maken over onderhoudskosten, belastingen of verzekeringen. Een iets toegankelijkere optie is het leasen van een occasion, wanneer je bijvoorbeeld vooral op zoek bent naar het gemak dat leasen met zich meebrengt. Vier redenen om voor het leasen van een occasion te kiezen.

Het is goedkoper

Een eerste, belangrijke reden voor het kiezen van een occasion leasen is het bedrag dat je iedere maand moet betalen. Aangezien de aanschaf van een occasion vele malen goedkoper is dan de aanschaf van een nieuwe auto, werkt dit voor het leasen van een occasion of nieuwe auto net zo. Het maandbedrag bij een occasion leasen ligt dus ook een stuk lager dan voor de leasecontracten van nieuwe auto’s. Bij het maandbedrag van een occasion lease zit, net als bij andere leasecontracten, ook onderhoud, reparatiekosten, verzekering en motorrijtuigenbelasting.

Keuze in looptijd

Omdat het bedrag voor een occasion leasen lager ligt, kun je vaak ook kiezen voor een korter contract. Waarschijnlijk sluit je het liefst voor een zo kort mogelijke periode een contract af: zo kun je goed inschatten of je de maandelijkse kosten kunt blijven betalen. Zo betaal je én minder kosten per maand, én zit je hier minder lang aan vast.

Een lagere bijtelling

De bijtelling wordt vastgesteld wanneer de leaseauto geregistreerd wordt. Wanneer dat dus is na de eerste jaren van een auto, zal die bijtelling aanzienlijk lager liggen. Als je een elektrische occasion leaset, zal hier nog wat voordeel bovenop komen. Veel automerken hebben tegenwoordig ook elektrische varianten, kijk bijvoorbeeld eens naar de private lease occasion peugeot.

‘All-inclusive’

Als je een auto koopt, heb je op voorhand vaak nog geen goed beeld wat de auto je in een aantal jaar zal kosten. Zo betaal je verspreid over een jaar kosten voor onderhoud, wegenbelasting, verzekeringen en eventuele schade. Bij een leasecontract van een occasion zitten deze kosten allemaal in het maandbedrag, en hier hoef je dus verder geen geld meer voor opzij te zetten.

Het leasen van een occasion gebeurt, net als bij nieuwe auto’s, bij een leasemaatschappij, zoals Private lease used. De maatschappij beheert een groot aanbod aan goed onderhouden occasions, die bijvoorbeeld na een paar jaar door de eerste gebruiker zijn ingeruild.

Aanbevolen berichten