Redenen om een elektrisch aangedreven Mitsubishi te kopen!

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe of tweedehandse auto aan te schaffen? Misschien is je huidige auto wel echt aan vervanging toe, of je bent gewoon toe aan iets nieuws. Hoe dan ook, het kan een lastige keuze worden met het uitgebreide aanbod van tegenwoordig. Wil je ook graag wat meer rekening houden met het milieu? Dan ga je waarschijnlijk kijken naar hybride of elektrische auto’s. In dit artikel vertellen we je waarom je zou moeten kiezen voor een elektrisch aangedreven Mitsubishi!

Voorloper op het gebied van elektrisch rijden 

Japanse automerken zijn vaak voorlopers op het gebied van nieuwe technieken in de automotive industrie. Als we het gaan hebben over volledig elektrische auto’s was Tesla wellicht wat sneller, maar Japanse merken zoals Mitsubishi en Toyota kwamen het eerst met de hybride auto’s. Dit was natuurlijk de eerste stap richting het volledig elektrisch rijden. De eerste hybride auto’s combineerden een verbrandingsmotor met een elektromotor, zodat de auto’s minder benzine hoefden te verbruiken. Later kwam ook de plug-in hybrid, waarmee je een bepaalde afstand volledig elektrisch kunt rijden. Het feit dat Japanse automerken hierin altijd redelijk voorop hebben gelopen is een veelgenoemde reden dat mensen een elektrisch aangedreven Toyota of Mitsubishi kopen

Gebruiksvriendelijk en ruim 

Een ander voordeel dat men vaak noemt als het om elektrisch aangedreven Mitsubishi’s gaat, is het dat het ruime en gebruiksvriendelijke auto’s zijn. Als je een groot gezin hebt, is een SUV van Mitsubishi ideaal, zoals de Outlander PHEV of de Eclipse Cross PHEV. Deze auto’s zijn verkrijgbaar als vijf- of zevenzitters, dus je kunt er met gemak je hele gezin in kwijt. Daarnaast is het interieur van een Mitsubishi erg gebruiksvriendelijk. De standaarduitrusting van de auto’s is al erg compleet, dus je hoeft niet per se meer geld uit te geven om fijne snufjes in de auto te hebben. Dit is wel afhankelijk van hoe geavanceerd jij jouw auto wil hebben natuurlijk. Ten slotte beschikken de modellen van Mitsubishi over de beste veiligheidstechnologie, waaronder adaptive cruise control en een effectief waarschuwingssysteem dat op tijd risico’s op botsingen detecteert. 

Waar moet je op letten als je een Mitsubishi occasion koopt? 

Ben je van plan om een tweedehands elektrisch aangedreven Mitsubishi te kopen, dan zijn er een aantal punten die je goed in de gaten moet houden om een miskoop te voorkomen. Controleer bijvoorbeeld bij een hogere kilometerstand of het brandstoffilter op tijd is vervangen en check of het accuprobleem waarvoor er in 2014 een terugroepactie was bij de occasion verholpen is. Check ten slotte of de remmen gangbaar zijn en of de handrem naar behoren werkt. Bij sommige modellen van Mitsubishi kan het zelf stelmechanisme in de remklauw namelijk vast komen te zitten!

Aanbevolen berichten