5 manieren om geld te verdienen op internet!

Wil jij graag wat extra geld bij verdienen, maar heb je eigenlijk weinig tijd over om meer te werken of om bijvoorbeeld naast je studie of het zorgen voor de kinderen te werken? Er zijn gelukkig manieren waarop je een extra zakcentje kunt verdienen zonder dat dit per se veel tijd hoeft te kosten. Geld verdienen via internet is erg laagdrempelig, aangezien je het kunt doen waar en wanneer je maar wil. Al heb je maar een half uur per dag de tijd, je kunt dit halve uur toch gebruiken om wat bij te verdienen. In dit artikel vertellen we je hoe je geld kunt verdienen op het internet!

1. Vragenlijsten invullen voor geld

Geef jij graag jouw mening over uiteenlopende onderwerpen? Dan is het invullen van enquêtes een goede manier voor jou om geld te verdienen op internet. Veel bedrijven en overheidsinstellingen zetten namelijk vragenlijsten uit om erachter te komen wat consumenten vinden van hun product of dienst. Dit is erg waardevolle informatie voor hen, aangezien ze dit kunnen gebruiken om hun product of dienst aantrekkelijker te maken en er uiteindelijk dus meer aan te verdienen. Ze vinden het dus vaak geen problemen om voor die info te betalen. De onderzoeken worden meestal uitgezet via onderzoekspanels. Je kunt je bij diverse panels aanmelden. Je vult dan een aantal vragen in, bijvoorbeeld waar je vandaan komt, hoe oud je bent, wat je interesses zijn, wat je verdient en wat jouw gezinssamenstelling is. Op basis van die demografische gegevens krijg je enquêtes aangeboden. Voor iedere vragenlijst die je invult, krijg je een beloning. Wil je geld verdienen op internet als je tussendoor even tijd hebt? Dan is dit de ideale manier. 

2. Beleggen in dividendaandelen

Wil je niet per se meteen geld verdienen, maar wil je graag een passief inkomen gaan genereren? Ga dan beleggen in dividendaandelen. Dit zijn aandelen die regelmatig dividend uitkeren aan aandeelhouders. Je kunt een passief inkomen verdienen met dividendaandelen, maar je moet er wel geduld voor hebben. Dividendaandelen zijn vaak van grote, stabiele bedrijven die al een lange geschiedenis hebben van het uitkeren van dividend aan aandeelhouders. Hierdoor is het een relatief stabiele vorm van beleggen die minder risico met zich meebrengt dan bijvoorbeeld het beleggen in crypto valuta. Het is een goede investering voor langetermijnbeleggers, aangezien ze op den duur kunnen zorgen voor een stabiele inkomstenstroom. 

3. Starten met affiliate marketing

Een andere manier om iets op te zetten waar je uiteindelijk bijna een passief inkomen uit kunt halen, is door middel van affiliate marketing. Dit is vooral interessant als je een social media account hebt met veel volgers of een eigen website of blog hebt. Affiliate marketing houdt namelijk in dat je een product of dienst van een bedrijf gaat promoten. Wanneer iemand dan via jou een product of dienst bij dat bedrijf afneemt, krijg jij hier een bepaalde beloning voor. Vaak is dat een percentage van het aankoopbedrag. Dit kun je dus doen via social media kanalen of een website, of natuurlijk allebei. In het begin zul je er wel wat meer werk aan hebben, aangezien je het kanaal of de website op moet zetten. Maar als alles eenmaal staat, kun je op den duur lekker bijverdienen. En het enige dat je hoeft te doen is af en toe de website of het kanaal te updaten. Als je graag met social media of met bloggen bezig bent is het al helemaal ideaal. Wil je gaan starten met affiliate marketing? Zoek dan eerst uit wat voor soort producten en diensten je wil gaan promoten. Dit bepaalt immers het onderwerp van je blog of social media kanaal. Kies voor een onderwerp waar je al veel vanaf weet of waar je veel interesse in hebt. Dit maakt het leuker, maar ook makkelijker om een succesvolle affiliate website op te zetten. 

4. Wordt social media manager

Ben je graag bezig met social media en heb je een beetje kennis van de algoritmes van de verschillende social media kanalen? Dan kun je geld gaan verdienen op het internet door social media manager te worden voor bedrijven. Veel bedrijven hebben zelf geen tijd voor het opzetten van social media posts, maar willen wel graag zichtbaar blijven op diverse kanalen. Dit werk is volledig vanuit huis te doen en is vaak nog goed betaald ook. Het is hiervoor wel belangrijk dat je echt genoeg kennis hebt om dit zelfstandig te doen, want dit zal zeker van je worden verwacht. Zorg dus dat je eerst genoeg kennis opdoet van de belangrijkste social media kanalen om een bedrijf goed van dienst te kunnen zijn!

5. Producten verkopen via internet 

Ben je creatief en maak je zelf graag dingen? Dan kun je ervoor kiezen om deze voorwerpen te gaan verkopen via internet. Denk bijvoorbeeld aan tekeningen, schilderijen, kleding, beeldende kunst, spullen voor huisdieren of zelfs meubels. Via platforms zoals Etsy, Marktplaats en Ebay kun je makkelijk zelfgemaakte producten verkopen. Daarnaast is het mogelijk om digitale producten te verkopen, zoals e-books, cursussen of softwareprogramma’s. Heb je veel kennis van een bepaald onderwerp of een bepaalde vaardigheid? Dan is het aanbieden van e-books of cursussen een ideale manier om een passief inkomen voor jezelf te genereren. Je hoeft een e-book of online cursus immers maar eenmaal in elkaar te zetten en daarna kun je deze blijven verkopen. Dit kan over ieder onderwerp gaan in iedere branche of niche. Van marketing of social media tot gezondheid en welzijn. Is de cursus of het e-book af? Dan kun je deze nog eens extra gaan promoten via social media, om te zorgen dat het ook goed gaat verkopen. 

Andere manieren om online geld te verdienen

Er zijn uiteraard nog een hoop andere manieren om geld te verdienen via internet. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan met dropshipping van producten, of je kunt producten goedkoop inkopen en weer doorverkopen. Naast de diensten die we al genoemd hebben in dit artikel, zijn er nog andere diensten die je online kunt aanbieden. Wordt bijvoorbeeld virtual assistant of ga aan de slag met digitale vormgeving. Het belangrijkste is dat je iets vindt waar jij goed in bent en waar je vooral ook plezier in hebt!

Aanbevolen berichten