Opleidingen met hoog startsalaris? Ontdek hbo bedrijfseconomie en commerciële economie

Als je gaat studeren, ga je jezelf klaarstomen voor werk en carrière. Om deze reden wil je natuurlijk ook graag weten wat je gaat verdienen als je eenmaal bent afgestudeerd. Het startsalaris van een afgeronde hbo- studie ligt op ongeveer 2.300 euro. Als je echter hbo commerciële economie gaat studeren, kun je een startsalaris van 2.544 euro verwachten. Toch is het niet zo dat alle studies deze gemiddelden halen, en er zijn zeker studies die meer kunnen opbrengen. In dit blog bericht willen we je graag meer vertellen over twee studies die meer verdienen dan het gemiddelde. Zo kun je een goede keuze maken als je een hbo-opleiding wilt gaan kiezen!

Studiekeuze maken

Als je een studie wilt gaan volgen, is het belangrijk om goed na te denken welke studie je daadwerkelijk wilt gaan doen. De keuze voor een studie is namelijk bepalend voor je verdere carrière. Op het moment dat je een verkeerde keuze maakt, kan het lastig zijn om een andere baan te vinden. Heb je bijvoorbeeld een studie gevonden, maar weet je niet zeker of je dit de rest van je leven nog interessant blijft vinden? Dan is het verstandig om nog even door te zoeken. Ook is het slim om te kijken naar de salarismogelijkheden en de baangarantie. Hbo bedrijfseconomie Tio is een van de studies met een goed startsalaris (€ 2.651) en grote baanzekerheid. Als je voor deze studie kiest, weet je dus zeker dat je na het afstuderen niet in de problemen komt!

Gemiddelde startsalarissen hbo-studies

Zoals eerder vermeld, ligt het gemiddelde startsalaris van een hbo-opleiding in Nederland rond de 2.300 euro. Dit is het gemiddelde en startsalarissen lopen sterk uiteen. Ga je een studie doen in de richting van geschiedenis, kunst, letterkunde of taalkunde, dan haal je de 2.300 euro per maand nog niet. Het startsalaris voor deze studies ligt namelijk op de 2.150 euro. Als je een bètastudierichting opgaat, met de vakken scheikunde, natuurkunde en biologie, dan doe je het beter. Je gaat dan al richting een mooie 2.600 euro per maand. Wil je een Gammapakket? Dan behaal je met de vakken psychologie, sociologie en economie iets minder dan het gemiddelde binnen. Je startsalaris zal dan rond de 2.250 euro liggen. Tot slot heb je ook nog de mogelijkheid om een medische richting te kiezen. In dit geval kun je met je hbo studie het gemiddelde salaris van 2.300 euro meenemen. 

Hbo commerciele economie

Wil je graag een bovengemiddeld startsalaris binnenhalen met je studie? Dan is wellicht de studie commerciële economie iets voor jou. Met deze studie kun je een startsalaris van 2.544 euro verwachten. Ook de baangarantie is erg goed. Je kunt verschillende kanten op en je kan in bijna iedere onderneming werkzaam zijn. Ook heb je de mogelijkheid om een eigen onderneming te starten. Met de opleiding ga je namelijk jezelf focussen op marketing en sales, en is een ondernemende mindset zeker goed om te hebben. 

Bedrijfseconomie studeren

Ben je niet zo van de marketing, maar wil je graag meer met cijfers werken? Dan is de keuze voor de studie bedrijfseconomie al snel gemaakt! Deze studie heeft naast een zeer hoge baangarantie ook een lekker startsalaris van maar liefst 2.651 euro bruto per maand. Als bedrijfseconoom wordt je verwacht de financiële status van een onderneming goed in kaart te kunnen brengen. Je gaat veel aan de slag met cijfers en leert hoe je onder andere een financiële balans op moet stellen. Als je eenmaal aan de slag gaat nadat je de studie hebt behaald, ben je in staat om een management team te ondersteunen op het gebied van financiën. Het is dus niet alleen je taak om de cijfers bij te houden, maar het is ook belangrijk dat je deze goed aan andere uit kunt leggen. Een zeer uitdagende baan dus!

Maar belangrijker dan het startsalaris is natuurlijk of de studie bij je past. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op Hogeschool Tio:

 

Aanbevolen berichten