Hoe vaak stort SNS bank per dag?

Het is en blijft voor veel mensen een belangrijk onderwerp, hoe vaak en hoe snel wordt geld nou eigenlijk overgeboekt? Zeker als je geld verwacht is het ook gewoon belangrijk. We nemen hier de overboekingen bij de SNS-bank onder de loep.

Razendsnel overmaken vanuit de SNS app of Mijn SNS

Heb je een rekening bij de SNS bank en boek je over met de SNS app of via Mijn SNS, dan staat het geld al binnen een paar tellen op de rekening van iemand anders. Andersom werkt het net zo. Maak iemand dus geld naar jou over? Dan staat het ook al zo snel op de rekening. Dat geldt voor zowel de betaal- of de spaarrekening. Dit heeft alles te maken met het feit dat tegenwoordig Instant Payments gebruikt wordt. Let wel, dit geldt alleen als je een bedrag overboekt naar een bank die ook gebruik maakt van Instant Payments. Op dit moment zijn dat ABN Amro, ASN Bank, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, Triodos Bank en dus SNS.

Overboeken van geld kan soms ook langer duren

Soms duurt het overboeken van geld langer. Dit is het geval; als je geld krijgt of overboekt naar een bank die geen gebruik maakt van Instant Payments. Boekt iemand op een werkdag voor 15.30 uur geld naar je over, dan staat het nog dezelfde dag op jouw rekening. Wordt het geld na 15.30 uur overgeboekt, dan heb je het pas de volgende dag op je rekening staan.

Soms duurt het een werkdag

Voorts heb je ook nog overboekingen die met meerdere betalingen ineens worden gedaan. Dan wordt niet met behulp van Instant Payments gewerkt. Dit geldt vaak voor salarissen en uitkeringen. Wordt jouw salaris of uitkering op een werkdag voor 18.00 uur gestort, dan heb je het die avond al op je rekening staan. Wordt het geld later gestort of in het weekend of op feestdagen, dan heb je het de volgende werkdag, doorgaans in de ochtend. Wordt er vanaf een SNS bank overgeboekt, dan heb jij je geld meteen.

Hoe wordt het geld precies verwerkt

Dan over het verwerken van overboekingen. Boek je over, dan geeft de SNS bank opdracht om over te boeken naar een andere rekening. Het geld wordt vervolgens van je rekening afgeboekt. De transactie gaat ver4volgens naar Equens, de verwerkingscentrale van de banken. Deze partij verwerkt de opdracht en biedt de overboeking altijd ter verevening bij de Nederlandsche Bank aan. Daarna verwerkt Equens de bankopdracht en krijgt de begunstigde het geld.

De bankwereld is nog steeds volop in ontwikkeling

De meeste banken werken net als de SNS bank. Zeker de invoering van Instant Payments heeft de bankwereld sterk veranderd. Hoewel zogenaamde batches – dat zijn jouw salaris en uitkeringen- nu nog niet via Instant Payments aangeboden worden, ligt het in de lijn der verwachting dat dit in de toekomst ook razendsnel met Instant Payment overgeboekt kan worden. Wat dat betreft is de bankwereld nog steeds in ontwikkeling.

Aanbevolen berichten