Op deze 3 dingen moet je letten bij een bedrijfslening

Heb je een eigen bedrijf en zit je eraan te denken om een zakelijke financiering aan te vragen? Dan is de kans groot dat je keuze op een zakelijke lening valt. Het is alleen belangrijk dat je op een aantal zaken let. Ben jij benieuwd waar je dan precies op moet letten bij een bedrijfslening? Lees dan gerust hieronder verder voor meer informatie. 

Juiste financiering

Het zal vast en zeker vaker voorkomen dat bedrijven een verkeerde zakelijke financiering afsluiten. Er is tegenwoordig zoveel keuze. Als je het verschil niet weet tussen de verschillende financieringen, dan wordt het ook vrij lastig om de juiste financiering te kiezen. Het is dus erg belangrijk dat je goed let op de verschillen tussen de verschillende financieringen en dat je de juiste kiest.

Maar hoe weet je welke zakelijke financiering het beste past bij jouw doel? De bedrijfsfinanciering wordt in ieder geval gebruikt voor grote investeringen. Dit kan een investering zijn waarbij je een belangrijke machine voor het bedrijf koopt. Door een extra machine aan te schaffen, kan je weer hopelijk meer omzet maken waardoor jouw bedrijf lekker gaat groeien. 

Rente en looptijd

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat je een zakelijke financiering moet terugbetalen. Daar valt een bedrijfslening dus onder. Het aflossen van de bedrijfslening is niet zo ingewikkeld. Elke maand wordt er een bedrag van jouw rekening afgeschreven. Dat is dan een deel van het leenbedrag. Helaas komt er ook nog een rente bovenop. 

De rente van de zakelijke lening wordt opgebouwd uit verschillende onderdelen. Het bestaat onder andere uit kapitaalkosten en de marge. Het is belangrijk dat je er rekening mee houdt dat de rente vaststaat voor de hele looptijd. Het is dus fijn dat je zekerheid hebt over de toekomstige maandlasten. Het wordt alleen lastig als het slecht gaat met jouw bedrijf. Houd dit dus altijd goed in de gaten zodat je de bedrijfslening netjes kan afbetalen. 

Mogelijkheid tot aflossen 

Een bedrijfslening ziet er bij elke bank anders uit. Dit betekent dat je met elke bank andere regels afspreekt en het is belangrijk dat je deze regels goed doorneemt. Wanneer je al van tevoren weet dat je de mogelijkheid gaat hebben om meer geld af te lossen, dan is het handig om voor een bank te kiezen die deze optie ook aanbiedt. 

Bij sommige banken zal je moeten betalen om extra af te lossen. Kies dus een bank waarbij het extra aflossen kosteloos gedaan kan worden. Vraag altijd even na hoe je kan aflossen als je van plan bent dit te gaan doen. Het zou hartstikke zonde zijn als het aflossen fout gaat en je opeens jouw geld zomaar kwijt bent geraakt. 

Aanbevolen berichten