Hoeveel kost zwembadzout?

Wanneer je een zwembad in je tuin hebt, moet je rekening houden met enkele bijkomende kosten. Om het water proper te houden, heb je namelijk een aantal producten nodig. Een van de belangrijkste producten die je nodig hebt, zijn chloortabletten. Vandaag de dag kiezen steeds meer mensen echter voor zwembadzout in plaats van chloortabletten. Dit heeft verschillende redenen.

Waarom zwembadzout gebruiken?

Zwembadzout heeft dezelfde werking als chloortabletten. Het zorgt er namelijk voor dat je zwembadwater hygiënisch blijft en het voorkomt daarnaast ook de vorming van algen. Algen zorgen ervoor dat je water groen wordt. 

Steeds meer mensen kiezen voor zwembadzout in plaats van chloortabletten omdat het zout geen geur heeft. Je kent ongetwijfeld de straffe geur van chloor én bovendien pikt het ook wanneer er water in je ogen komt. Wanneer je daarnaast vaak in een zwembad met chloortabletten te vinden bent, kan de chloor een negatieve werking hebben op je haar. Het kan je haar namelijk droog en ruw maken. Deze bijwerkingen zijn niet van toepassing voor zwembadzout. Zout heeft namelijk het tegengestelde effect, het maakt het water net zachter waardoor het aangenamer is om in te zwemmen. 

Het zout wordt met behulp van een apparaat dat aan zoutelectrolyse doet, omgezet in chloor. Doordat de chloor daarna ook weer kan omgezet worden in zout, blijft de werking gegarandeerd. Bovendien hoef je ook maar een keer zout toe te voegen, in tegenstelling tot bij chloortabletten. Daar moet je regelmatig tabletten toevoegen aan het zwembadwater om het te desinfecteren.

Welk zout moet je kopen?

Belangrijk om te weten is dat je niet elk zout mag gebruiken voor je zwembadwater. Gebruik dus zeker en vast geen keukenzout. Het is essentieel dat het zout een zuiverheid heeft van minstens 99,4 procent. Daarnaast mag het zout ook geen additieven bevatten zoals jodium. 

Zoals hierboven al is vermeld, hoef je het zout slechts een keer toe te voegen. Nadien herhaalt het proces en de werking zich. Daarom zijn ook de onderhoudskosten veel lager. Hoeveel zout je juist moet gebruiken, hangt af van de grootte van je zwembad. Per liter water dat er in je zwembad zit, heb je ongeveer vijf tot zes gram zout nodig. 

De meeste zakken met zwembadzout wegen 25 kilogram en kan je al aankopen voor een prijs tussen twintig er dertig euro. Met een zak van dit gewicht, kan je al een zwembad reinigen van vijfduizend liter.  

Wanneer je alle benodigdheden voor je zwembad hebt gekocht, kan je genieten van een verfrissende duik! 

Aanbevolen berichten