De verbouwing financier je eenvoudig met een lening

Steeds meer mensen zijn gestart met het verbouwen van de woning. Of je het huis nu wilt verduurzamen, een thuiskantoor in wilt richten omdat je vaker thuis werkt of simpelweg toe bent aan een nieuwe keuken: een verbouwing kost altijd meer dan je denkt. En niet iedereen heeft voldoende spaargeld op de bank staan om een verbouwing te bekostigen. Geen nood: ook jij kunt je huis verbouwen door te kiezen voor een lening. Wij hebben de mogelijkheden voor jou verzameld.

Een persoonlijke lening voor de verbouwing afsluiten

De persoonlijke lening is een populaire keuze als je geld nodig hebt voor een verbouwing. Een persoonlijke lening betekent geld lenen tegen een vast bedrag per maand. Iedere maand betaal je een stukje lening plus rente terug. Het leenbedrag, de rente en de looptijd staan bij het afsluiten van de lening al vast. Je weet dus precies wanneer je de lening hebt afbetaald en hoeveel je iedere maand moet betalen. Een persoonlijke lening is relatief goedkoop, maar het vaste leenbedrag kan lastig zijn. De uiteindelijke kosten van een verbouwing kunnen hier namelijk sterk van afwijken.

Verbouwen met een tweede hypotheek

Je kan ook verbouwen met een tweede hypotheek. Daarmee verhoog je als het ware de totale hypotheeklast op jouw woning. Het voordeel hiervan is dat ook dat deel van de hypotheek in aanmerking komt voor hypotheekrenteaftrek. Het is alleen de vraag hoe lang wij nog van hypotheekrenteaftrek kunnen profiteren aangezien deze in de toekomst hoogstwaarschijnlijk wordt afgebouwd en uiteindelijk afgeschaft. Bovendien zijn de afsluitkosten voor een tweede hypotheek veel hoger dan bij een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Daardoor wordt het financieel pas interessant als je voor de verbouwing een geldsom van €25000 of meer nodig hebt. In alle andere gevallen ben je met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet veel goedkoper uit.

Een doorlopend krediet aanvragen

Tot slot kan je dus ook geld lenen voor verbouwing en andere werkzaamheden aan de woning met een doorlopend krediet. Bij deze leenvorm kun je het leenbedrag in delen opnemen met een afgesproken maximum. Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag, maar het rentepercentage staat in de meeste gevallen niet vast. Dat maakt een doorlopend krediet vaak duurder dan een persoonlijke lening. Een doorlopend krediet kent echter wel weer de flexibiliteit die een persoonlijke lening niet heeft. En flexibiliteit qua financiën kan precies zijn wat je nodig hebt tijdens een verbouwing.

Aanbevolen berichten