Goedkopere verzekering bij dezelfde verzekeraar

Verzekeraars hebben er baat bij om zoveel mogelijk verzekerden in de boeken te hebben. Lage stuntpremies bieden ze liever aan potentiële nieuwe klanten aan in plaats van aan bestaande klanten die ze toch al in portefeuille hebben. Als verzekerde moet u alert blijven.

Verzekerden die jaarlijks overstappen met hun verzekeringen naar de goedkoopste verzekeraar, zijn financieel het beste uit. Jaarlijks overstappen doet vrijwel niemand, want het kost u veel tijd en energie en u moet goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden en de gevaren. Altijd verzekerd blijven in hetzelfde verzekeringsproduct is ook niet verstandig. Op deze manier laat u namelijk veel geld liggen. Iemand die al vijf jaar of langer dezelfde autoverzekering heeft, kan gegarandeerd goedkoper door over te stappen naar een andere verzekeraar. Er zijn zelfs mogelijkheden om bij uw eigen verzekeraar goedkoper te verzekeren.

Alle verzekeringen bij één verzekeraar is goedkoper door pakketkorting

Verzekeraars proberen u te verleiden om alle verzekeringen naar de betreffende verzekeraar over te voeren om pakketkorting te krijgen. De korting kan flink oplopen, maar in de praktijk blijkt dat het goedkoper is om per verzekering te kijken naar de beste verzekeraar. Op deze manier kunt u namelijk profiteren van grote verschillen in premies tussen verzekeraars. Toch loont het de moeite om uit te rekenen hoeveel het u gaat schelen om meerdere verzekeringen bij één verzekeraar onder te brengen.

Goedkopere zorgverzekering bij dezelfde verzekeraar

De verzekeraars willen verzekerden steeds meer stimuleren om de polissen te beheren via het internet. Hierdoor kan de verzekeraar geld besparen. Grote zorgverzekeraars hebben goedkopere internetverzekeringen tegen lagere premies in de markt gezet. Bij Agis kunt u bijvoorbeeld de Agis Basispolis zorgverzekering afsluiten, maar u kunt geld besparen door de Agis Internetbasispolis af te sluiten. Het financieel voordeel over het jaar 2013 gerekend komt op ongeveer honderd euro.

Profiteren van collectiviteitspolis

Bij bepaalde verzekeraars kunt u profiteren van de mogelijkheid om collectiviteitskorting te krijgen op uw verzekeringen. In dat geval krijgt u korting als u lid bent van een bepaalde organisatie of werkt bij een werkgever waar kortingsafspraken mee zijn gemaakt. Centraal Beheer Achmea is een verzekeraar die veel mensen verzekerd heeft via collectieve regelingen met werkgevers. FBTO Verzekeringen heeft juist collectiviteitsafspraken met ledenorganisaties zoals de Vereniging Eigen Huis.

Besparen op uw verzekeringen zonder over te stappen

In het geval u tevreden bent met u verzekeraar, stapt u niet voor een paar euro in het jaar aan korting. U kunt ook geld besparen op uw verzekeringen zonder over te moeten stappen naar een andere verzekeraar. De meeste mensen zijn te ruim verzekerd. Is het nog wel slim om uw auto all risks te verzekeren? Kunt u besparen op de reisverzekering door de dekking om te zetten naar een beperktere dekking? Hebt u de aansprakelijkheidsverzekering wel gewijzigd nadat de kinderen uit huis zijn gegaan? Door de bestaande polissen kritisch te bekijken, kunt u onzinnige onderdelen van bestaande verzekeringen beëindigen.

Moet de spaarpolis nog blijven lopen?

Een punt van aandacht zijn ook de studieverzekeringen die in het verleden veel zijn afgesloten. U stort bijvoorbeeld maandelijks €50 in de polis om de toekomstige studie van de kinderen te betalen. Dit zijn in veel gevallen polissen die ooit zijn afgesloten op basis van beleggingen en waar nooit weer naar is omgekeken. Informeer bij uw verzekeraar wat de gevolgen zijn van het afkopen van deze polis. U kunt de verzekering namelijk afkopen en de waarde in de polis uit laten keren. Indien de inleg tot moment van afkoop hoger is geweest dan de huidige waarde, heeft afkopen geen fiscale consequenties.

Aanbevolen berichten