Geld besparen op je zorgverzekering in 2022

Aan het einde van het jaar heb je weer de gelegenheid om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Doe je dit niet, dan laat je onnodig geld liggen. Je kunt namelijk veel geld besparen door voor 31 december over te stappen naar een zorgverzekeraar met een verzekering die beter bij jouw situatie past of simpelweg goedkoper is. Wil jij ook besparen op je zorgverzekering? We geven je drie tips!

De beste verzekering is een passende verzekering

Past jouw zorgverzekeringspakket nog wel bij jouw persoonlijke situatie? Misschien ben je wel dubbel verzekerd of maak je helemaal geen gebruik van alle zaken die je verzekering vergoedt. De beste verzekering is daarom ook een verzekering die precies die dingen vergoedt waar jij gebruik van maakt. Een zorgverzekering vergelijken 2022 op inhoud is dus altijd verstandig. Een passende verzekering betekent ook een financieel passende verzekering. Een aanvullende tandartsverzekering kan aantrekkelijk lijken, maar het is goed om zo’n verzekering eerst eens door te rekenen. Grote kans dat je meer kwijt bent aan premie dan dat het je daadwerkelijk iets oplevert aan vergoedingen.

Die premie kan lager

Alle verzekeraars rekenen andere zorgpremies terwijl zij vanuit de basisverzekering dezelfde medische kosten moeten vergoeden. Het maakt dus in principe geen verschil welke verzekering je kiest. Wil je de laagste premie betalen, dan kan een budget- of internet zorgverzekering iets voor jou zijn. Aan zo’n zorgverzekering zijn vaak wel extra voorwaarden verbonden. Zo mag je meestal niet zelf kiezen naar welk ziekenhuis je gaat. Het kan dus zijn dat zorg bij jouw dichtstbijzijnde ziekenhuis niet wordt vergoed. Check via een zorgvergelijker 2022 of jouw behandelaar wel een contract heeft met de verzekering van jouw voorkeur. Het zou zonde zijn als jouw poging tot besparing juist leidt tot extra kosten.

Die premie kan nóg lager

Je kunt nog meer besparen door de jaarpremie van jouw zorgverzekering in één termijn te betalen. Zorgverzekeraars geven dan een kleine korting op de premie. Een andere mogelijkheid is het afsluiten van een vrijwillig eigen risico. Je betaalt dan niet alleen het wettelijk eigen risico, maar ook een extra bedrag daar bovenop. In ruil geeft de zorgverzekeraar dan korting op de premie. Beide opties zijn natuurlijk alleen interessant als je zelf over voldoende spaargeld beschikt. Stel dat je onverhoopt toch veel medische kosten maakt – bijvoorbeeld door een ongeluk – dan kun je door jouw vrijwillige eigen risico flink in de financiële problemen komen. Je vindt jouw nieuwe, goedkopere zorgverzekering snel via Nedzorg.nl.

Aanbevolen berichten