Dit zijn de vijf meest onnodige (en tegelijkertijd beste) investeringen in een horecaonderneming

Stel je begint een nieuw horecabedrijf. Hoera! Een nieuwe uitdaging die heel leuk is, maar er komt ook veel bij kijken. Ook brengt dit natuurlijk de nodige kosten en investeringen met zich mee. In dit artikel lees je wat de vijf meest onnodige, maar stiekem beste investeringen zijn voor iedere horecaonderneming. Ze lijken wellicht overbodig, maar zijn tegelijkertijd onmisbaar in de horeca.

1. Een ijsblokjesmachine

Dit is dus zo’n item waarvan je je eerst afvraagt of je het wel echt nodig hebt, maar het vervolgens niet meer kan missen. Een ijsblokjesmachine voorziet jouw bar, restaurant of kroeg van voldoende ijsblokjes. Onmisbaar voor heerlijk koele drankjes en cocktails, zonder de angst te hebben dat de ijsblokjes op zijn. Bovendien zijn er verschillende soorten ijsblokjesmachines. Zo zijn er machines die schaafijs kunnen maken, maar ook machines die holle ijsblokjes maken. Voor iedere horecagelegenheid is er wel een perfecte ijsblokjesmachine. 

2. Een (groente)snijmachine

Snijmachines zijn ideaal om producten als vlees en kaas snel te kunnen snijden. Handig voor de kaasplankjes of als je charcuterieplaten wit gaan verkopen. Je snijdt vlees heel makkelijk en snel in perfect gelijke plakken. Je kunt hierbij ook denken aan snijmachines voor groenten, zodat je niet meer urenlang staat te zwoegen op het snijden van uien, knoflook en andere groenten. 

3. Een labelmaker

Ieder horecabedrijf heeft een grote hoeveelheid ingrediënten op voorraad. Dit gaat meestal samen in grote voorraadbakken, omdat allemaal kleine pakjes meer ruimte in beslag neemt. Het is dan wel zo handig als je weet hoelang een product nog houdbaar is en wat er precies in de voorraadbak zit. Je kunt dan werken met tape en stiften, maar een labelmaker is dan nóg makkelijker! Het lijkt onnodig, maar is uiteindelijk onmisbaar in ieder magazijn/voorraadkast. 

4. Een broodsnijmachine

Veel restaurants bieden gasten vooraf een lekker mandje brood aan. Het kan veel tijd in beslag nemen om vooraf al dat brood netjes te snijden. Een broodsnijmachine is in dat geval een must-have! Het scheelt veel tijd, waardoor je meer tijd kunt besteden aan andere taken. Voor een restaurant kan een broodsnijmachine al heel handig staan, maar voor een bakkerij of horecazaak gericht op brood is het al helemaal een goede investering!

5. Een groentewasser

In de horeca zijn snelheid en hygiëne uiterst belangrijk. Een groentewasser bespaart je veel tijd met het wassen van verschillende groentes. Je doet simpelweg alle te wassen groentes in de bak en in een mum van tijd is alles frisgewassen en schoon. Sommige groentewassers hebben ook een hele handige droogfunctie en je hebt de apparaten in verschillende maten. Zo is er voor iedere keuken een geschikte groentewasser.

Aanbevolen berichten