De voordelen van cashback: wat is het en hoe werkt het?

“Sluit je nu aan en ontvang honderd euro cashback”. Je hebt dit geheid weleens op televisie voorbij horen komen. Alleen wat is het? Cashback is simpelweg een bepaald bedrag dat je terugkrijgt na een aankoop. Maar het is breder dan dat. Het gebeurt dus vaak via verkopers zelf, maar er zijn tal van bedrijven die je helpen met zoeken naar de beste deals voor het grootste percentage cashback. Benieuwd naar wat cashback precies inhoudt en wat de voordelen hiervan voor jou zijn? Lees dan snel verder! 

 Wat is het?

Cashback is een vorm van een beloningsprogramma waarbij consumenten een percentage van het aankoopbedrag terugkrijgen bij een bepaalde aankoop. Dit kan variëren van online winkels tot fysieke winkels en van reisboekingen tot elektronica. Door middel van cashback hopen bedrijven dat consumenten bij hun, of via een bepaald platform, blijven winkelen. Hier halen zij dan weer een financieel voordeel uit. Je kan het zien als een win-win situatie voor jou en de verkoper. 

Hoe werkt het?

Je kunt cashback ontvangen via verkopers zelf, maar er zijn ook websites die samenwerken met webwinkels. Als je deze goed in de gaten houdt, via hen op de link klikt en je registreert bij een cashback website, kun je op vrijwel alles cashback krijgen. Nadat je een aankoop hebt gedaan via een partner website wordt een deel van het bedrag als cashback geregistreerd. Je krijgt deze cashback dan niet gelijk terug op je account, dit kan nog even duren. Je kunt de cashback op je bankrekening laten uitbetalen, maar je kunt er ook voor kiezen om het op te sparen en later in ontvangst te nemen.

Wat zijn de voordelen?

Cashback is dus niet een korting, maar een bedrag dat je later terugkrijgt. Dit heeft meerdere voordelen. Het meest voor de hand liggende is dat je bespaart op uitgaven. Dit kan aanzienlijk oplopen, vooral als je regelmatig winkelt. Ook vind je een breed scala aan partnerwebsites als je winkelt via een cashback website. Zo heb je veel variatie in mogelijkheden en kun je de beste deal vinden voor wat je zoekt. Tot slot is het een goede manier om te sparen. Laat het cashback bedrag op je account staan en neem dit later in ontvangst. Het is een soort spaarpotje buiten je bankrekening.

Dus, met cashback krijg je een bepaald percentage terug op een aankoop: voordelig voor jou en de verkoper. Je bespaart er veel geld mee en kan dit op je account laten staan om later uitbetaald te krijgen. Ben je benieuwd naar welke verkopers een cashback bieden? Op de grootste cashback website vind je een duidelijk overzicht van bij welk bedrijf jij het meeste cashback kunt ontvangen! 

Aanbevolen berichten