Ben jij een student? Zo bespaar je op je kosten

Als student heb je vaak wat krap bij kas en zoek je manieren om geld te besparen. Het is belangrijk om op je uitgaven te letten, zodat je niet meer uitgeeft dan je hebt. Gelukkig zijn er een aantal tips en trucs die je gebruikt om geld te besparen en hier gaan we het in deze blog over hebben. We bespreken de top 5 manieren om geld te besparen als student.

Goedkoopste zorgverzekering

De eerste en beste tip is om als student een goede zorgverzekering af te sluiten. Het is zeker de moeite om een zorgverzekering studenten te overwegen. Wanneer je 18 jaar wordt, kies je dus voor een zorgverzekering 18 jaar. De meeste zorgverzekeraars bieden speciale tarieven voor studenten aan, waardoor je minder hoeft te betalen dan bij elke andere zorgverzekering. Het is dus essentieel dat je als student op zoek gaat naar zo’n speciale zorgverzekering en dit zal een aardige besparing op jaarbasis opleveren.

Kortingscodes

Een andere tip is om op zoek te gaan naar kortingscodes. Veel winkels en amusement parken bieden kortingscodes of acties voor studenten aan. Dit houdt in dat je als student bijvoorbeeld een korting krijgt op de entreeprijs van pretparken zoals de Efteling of Walibi Holland. Check dus altijd of een winkel of pretpark korting biedt voor studenten. In veel gevallen hoef je alleen maar je studentenkaart te laten zien en aan te tonen dat je student bent om te profiteren van de korting.

Zelf koken in plaats van bestellen

Als je je eigen maaltijden kookt kun je ook veel geld besparen. Kant-en-klaar maaltijden en fastfood zijn misschien gemakkelijk, maar ze zijn vaak duur en ongezond. Probeer in plaats daarvan gezonde voeding te kopen en zelf maaltijden te koken. Dit is niet alleen beter voor je gezondheid, maar je bespaart ook nog eens geld. Je kunt zelfs grote porties koken en deze invriezen om later in de week opnieuw op te warmen, wat op de lange termijn de kosten nog meer kan verlagen.

Tweedehands shoppen

Een andere manier om te besparen is door tweedehands spullen te kopen. Als je in de stad woont, ga je naar een tweedehandswinkel. Hier zijn veel spullen in goede staat te koop voor een fractie van de prijs van nieuwe spullen. Sommige studenten willen hun gebruikte spullen ook graag kwijt omdat ze na hun afstuderen niet alles mee kunnen nemen, dus deze spullen zijn soms gratis beschikbaar. Je kunt ook op zoek naar een specifieke Facebookgroep voor studenten, waarmee je producten kunt kopen, verkopen of ruilen met medestudenten.

Zoals je ziet zijn er verschillende manieren om geld te besparen terwijl je studeert. Door deze tips te volgen, kun je als student veel geld besparen. Voor veel studenten kan dit het verschil maken tussen een leven vol stress en een ontspannen studententijd.

Aanbevolen berichten