Een nieuwe heftruck kopen: Hier moet je op letten!

Veel bouwbedrijven of magazijnen kunnen niet zonder goede heftrucks. Hoe moet je anders die pallets vol met spullen vervoeren of verplaatsen? Een mens kan dit natuurlijk niet alleen, daar heb je machinale kracht voor nodig. Er zijn allerlei soorten heftrucks die je aan kunt schaffen voor jouw bedrijf. Welke het beste past, hangt af van jouw situatie en de werkzaamheden die je met jouw bedrijf uitvoert. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het aanschaffen van een nieuwe heftruck!

Een nieuwe of een tweedehandse heftruck? 

Een heftruck is natuurlijk een behoorlijke investering, dat is dan ook de reden dat bedrijven er wel eens voor kiezen om een tweedehands heftruck aan te schaffen in plaats van een nieuwe. Toch geldt voor 99% van de gevallen dat je meer kwaliteit in huis haalt als je kiest voor een nieuwe heftruck. Nieuwe modellen zijn daarnaast ook voorzien van de nieuwste technologie en voorzieningen. Let er altijd op dat de heftrucks voorzien zijn van een CE-markering, zodat je weet dat ze voldoen aan de Europese regels en wetgeving op het gebied van veiligheid, milieu en gezondheid. Koop je een bekend merk heftrucks van een specialist, bijvoorbeeld heftrucks van Still, dan ben je altijd verzekerd van machines met een CE-markering. 

Kies je toch liever voor tweedehands? 

Heb je een wat lager budget en kies je toch liever voor tweedehands? Ook dan zijn er genoeg goede heftrucks te vinden, vooral als je niet per se alle nieuwste technologische snufjes hoeft te hebben. De waarde van heftrucks gaat in de eerste jaren hard omlaag, vergelijkbaar met auto’s. Dat betekent dat je dus voor een voordelige prijs een heftruck van een paar jaar oud kunt kopen, die misschien nog niet eens zoveel gebruikt is. Daarnaast kan de fabrieksgarantie zelfs nog geldig zijn als de heftruck pas een aantal jaar oud is, zeker als je de tweedehands heftruck bij een erkende dealer koopt. Denk bijvoorbeeld aan een tweedehands heftruck van Itolang. Kies je voor een goed merk, dan is het vrijwel nooit een probleem om een heftruck van een paar jaar oud te kopen. 

Welk hefvermogen heb je nodig?

Een laatste punt waar je goed op moet letten, is het hefvermogen dat je nodig hebt voor jouw werkzaamheden. Ook de hefhoogte is goed om naar te kijken. Je wil natuurlijk geen onveilige situaties creëren met jouw heftruck, dus mocht je twijfelen over het vermogen dat je nodig hebt, vraag dan altijd advies aan een expert. Zo weet je zeker dat je de juiste heftruck koopt om veilig jouw werkzaamheden uit te kunnen voeren. Nog een goede reden om jouw nieuwe of tweedehandse heftruck te kopen bij een gespecialiseerde dealer!

Aanbevolen berichten