Bang dat er een hond op het tapijt plast? Zo voorkom je dure schade

Natuurlijk wil je goed beschermd zijn tegen schade die je aan of bij anderen veroorzaakt. Het kan immers ieder moment van je dag gebeuren, of je nu aan het werk bent of op bezoek bij de buren of vrienden. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je goed verzekerd tegen zulke schade. Ben je ondernemer? Dan is het regelen van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers ook slim.

Zakelijk verzekeren

Als je als freelancer, zzp’er of mkb’er werkt, dan kan er onder werktijd van alles gebeuren. Zo kan er een collega over je verlengsnoer struikelen. Of misschien mors je wel per ongeluk je kopje koffie over de laptop van een klant. Zulke schade is al vervelend genoeg, maar al helemaal als je ook nog zelf voor de schade moet betalen. Het is daarom verstandig om een 

bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers te hebben. Schade die jij of een van je medewerkers tijdens werk veroorzaakt wordt dan door je verzekeraar gedekt.

Particulier verzekeren

Je kind dat een voetbal door de ruit van de buren schopt. De hond die op het peperdure kleed van je schoonouders plast. Of de smartphone van je collega die je in alle haast uit je handen laat vallen. Ook in je vrije tijd kunnen je onverwacht allerlei nare verrassingen tegenkomen. Ongelukken vallen niet altijd te voorkomen, maar met een particuliere aansprakelijkheidsverzekering kun je jezelf wél een hoop geldzorgen besparen. Vooral als het bijvoorbeeld gaat om een verkeersongeluk waarbij je letsel aan een ander hebt veroorzaakt. De schade kan in zo’n geval oplopen tot in de duizenden of zelfs honderdduizenden euro’s. Zorg dus dat je voor dergelijke zaken goed verzekerd bent, voordat je voor onverwacht hoge kosten komt te staan.

Niet verzekerd, wat nu?

Heb je schade aan een ander of andermans spullen veroorzaakt, maar geen aansprakelijkheidsverzekering? Dan kan het zijn dat je de schade uit eigen zak moet betalen en hiervoor kunnen de kosten al snel hoog oplopen. Een aansprakelijkheidsverzekering kun je helaas niet met terugwerkende kracht aanvragen. Je krijgt de schade dus alleen vergoed als je op het moment waarop de schade is ontstaan al verzekerd was. Wel kan het zijn dat je aansprakelijk wordt gesteld voor schade, terwijl je dat wettelijk gezien niet bent. Neem in zo’n geval contact op met je rechtsbijstandsverzekering of schakel juridische hulp in via een andere weg. Iemand met een juridische achtergrond kan de zaak bekijken en jou mogelijk in het gelijkstellen waardoor je veel kosten zal besparen.

Aanbevolen berichten