Wat is er nodig voor het aangaan van een vastgoed hypotheek?

Vastgoed hypotheken zijn er voor klanten die willen investeren in vastgoed. Zo bestaan er specifieke banken voor de verstrekking van vastgoed hypotheken die uitsluitend hierin gespecialiseerd zijn. Dit stuk expertise komt de klant ten goede, aangezien veruit de meeste banken zowel aan particulieren als zakelijke klanten hypotheken verstrekken en de kennis en know how minder uitgekristalliseerd is. De vastgoedhypotheek nibc is hiervan een goed voorbeeld. Het NICB is een vastgoedbank die zowel vastgoed hypotheken verstrekt als bouwprojecten financiert, voor zowel de grote als kleine klant.

Vastgoed Hypotheek

Vastgoed hypotheken worden verstrekt vanaf ca 70.000 euro tot 10.000.000 euro. Natuurlijk bestaan er voorwaarden waaraan voldoen moet worden voor het verkrijgen van een vastgoed hypotheek. Zo dienen bijvoorbeeld de huurinkomsten de maandelijkse hypotheeklasten (aflossing en rente) te kunnen dekken. Het is daarom erg belangrijk betrouwbare huurders de woning te laten huren, want ook bij wanbetaling van huurders zul je de maandelijkse hypotheeklasten moeten kunnen aflossen. Ook bij het verkrijgen van een vastgoed hypotheek zal er gedeeltelijk eigen vermogen ingebracht moeten worden. Zonder de beschikking over eigen geld is het niet haalbaar een hypotheek te krijgen. Daarnaast dien je als aanvrager te beschikken over een minimaal inkomen van 45.000 euro per jaar. Deze voorwaarden zijn er om zowel de hypotheekverstrekker als de klant zelf in bescherming te nemen.

Op specifieke panden (onderpanden) kan geen vastgoed hypotheek worden versterkt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld recreatiewoningen, stacaravans, woonboten, maar ook boerderijen, houten woningen en dergelijke, of panden met een malafide bedrijfsvoering en daarnaast nog diverse overige panden en/ of omstandigheden.

Het aanvragen van een vastgoed hypotheek kan behoorlijk complex zijn en is ook afhankelijk van waar het onderpand zich bevindt in Nederland. Er bestaan dan ook uiteenlopende financiële constructies om de benodigde hypotheek rond te krijgen. Een ervaren vastgoedbank als NIBC wijst de klant op de complexe mogelijkheden voor het verkrijgen van de beste vastgoed hypotheek. NIBC is reeds 75 jaar een instituut in Nederland.

Bouwproject financieren

Bij de financiering van nieuwbouwprojecten, verbouwingen en projectontwikkeling komt heel wat kijken. Het is daarom van belang om bij een ervaren vastgoedbank aan te kloppen. Zij adviseren en bieden duidelijk inzicht in de bestaande mogelijkheden om zo efficiënt mogelijk en voor de klant financieel aantrekkelijk een bouwproject te financieren. De financiering verloopt gedeeltelijk vanuit een bouwdepot. Ook bouwprojecten kunnen tot maximaal 10 miljoen euro gefinancierd worden.

Daarnaast is het belangrijk dat de klant beschikt over een bouwvergunning vanzelfsprekend en voldoende eigen financiële middelen.

Tot slot

Houdt er rekening mee dat vastgoedbanken bij voorkeur projecten financieren die niet in krimpgebieden gelegen zijn, dit geldt zowel voor de vastgoed hypotheek als voor de financiering van bouwprojecten.

Aanbevolen berichten