Vermijd “Pump & Dump” crypto met deze tips

Vandaag de dag is crypto een veel geziene investering. Het op de juiste moment kopen en verkopen van de online munten kan behoorlijk winstgevend zijn vooral als je na enige tijd wat ervaring hebt. Er zijn echter ook wel reële gevaren in de cryptowereld. Omdat de cryptowereld nog relatief nieuw is zijn sommige gevaren voor onervaren cryptohandelaren nog niet zo bekend. Zo zijn er Pump & Dump cryptomunten in omloop waarbij de makers van de munt, onervaren kopers proberen te verleiden te kopen waardoor zij er uiteindelijk met de winst vandoor kunnen gaan. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten, hoe je de gevaren van Pump & Dump crypto kunt vermijden en op welke manier je wel veilig kunt handelen in crypto. 

 

Wat houdt Pump & Dump crypto in?
De Pump & Dump crypto projecten is een valse manier van het behalen van winst met crypto. In principe koopt, vaak een team van meerdere mensen, een bepaalde crypto munt veelvoudig in. Wanneer ze genoeg ingekocht hebben gaan ze de munt enorm promoten en ophypen als zijnde “nieuwe goeie munt”. Doordat steeds meer mensen de crypto kopen wordt de munt steeds populairder. Wanneer het team vindt dat hun doel is bereikt verkopen zij in één klap al hun munten, waardoor de waarde van de token enorm daalt. Doordat mensen vaak snel verkopen wanneer ze zien dat een munt enorm in waarde daalt gaat de waarde van de munt steeds verder omlaag waardoor de meeste andere mensen enorme verliezen draaien. Het team heeft daarentegen een mooie winst gemaakt.  

 

Hoe vermijd ik deze Pump & Dump crypto?
Door de trends goed in de gaten te houden kun je best goed volgen waarom een bepaalde token stijgt of daalt in waarde. Vaak zijn technologische trends of ontwikkelen de oorzaak van een stijging of daling in waarde. Pump & Dump crypto herken je ook aan de snelle koersstijging, alleen heeft deze koersstijging vaak geen enkele herleidbare oorzaak. Hou dus goed in de gaten of een munt met een aannemelijke reden daalt of stijgt in koers. 

Hoe beleg ik veilig in crypto?

Er zijn verschillende platformen waarop je makkelijk crypto kan kopen en verkopen. www.anycoindirect.eu is één van deze platformen die om zijn betrouwbaarheid bekend staat. Op dit platform maak je binnen enkele ogenblikken al een account en online wallet aan. In deze online wallet komt jouw crypto. Naast dat je er de wallet vindt is Anycoindirect ook een omgeving waar je veilig kunt handelen in de online munten. Het proces wordt hierbij zo makkelijk mogelijk gemaakt zodat het voor iedereen simpel te gebruiken is.

Aanbevolen berichten