Tips voor als je een reisblog wil beginnen

Ben je gek op schrijven en wil je een reisblog starten? Wat leuk! Zo kun je andere mensen inspireren om bepaalde landen te bezoeken. Ook kun je hierdoor geld verdienen met reizen en schrijven. Om je reisblog succesvol te maken moet je wel met bepaalde dingen rekening houden. In dit artikel lees je tips voor een succesvolle reisblog.

Kies een doelgroep

Om de kans te vergroten dat je reisblog succesvol wordt, is het belangrijk om je te richten op een bepaalde doelgroep. Als je geen doelgroep kiest betekent dit namelijk dat je erg algemeen gaat schrijven. Als je algemeen schrijft voelt niemand zich aangesproken. Door een doelgroep te kiezen kun je dus speciaal voor hen schrijven. Je past bijvoorbeeld je schrijfstijl en onderwerpen op hen aan. Kies een doelgroep die goed bij je past. Het werkt ook goed als de doelgroep zich herkent in jou. Dus je doelgroep kan ook een doelgroep zijn waaronder je zelf valt. Lees je vervolgens goed in over je doelgroep. Wat vindt je doelgroep leuk, wat zijn de normen en waarden van je doelgroep en wat drijft je doelgroep? Dit zijn een aantal vragen die je jezelf kunt stellen over de doelgroep. Hoe meer je over je doelgroep weet, hoe beter je je kunt inleven. Zo kun je nog beter je teksten aanpassen.

Zorg voor een goede website

Voor een reisblog heb je een platform nodig. Je kunt ervoor kiezen om je reisblog op sociale media platformen te plaatsen. Dit werkt wel vaak minder goed. Op deze platformen willen mensen vaak snel scrollen. Als je hier dus lange reisblogs op plaatst is de kans groot dat je lezers het niet volledig lezen. Een website is een beter platform voor je reisblog. Sociale media platformen kun je gebruiken om je reisblog te promoten en kleine delen van je reisblog te plaatsen. Zo maak je je (potentiële lezers) nieuwsgierig, waardoor ze verder klikken naar je website. Houd er wel rekening mee dat je kosten kwijt bent aan je website. Een website kan je zelf eenvoudig maken met bijvoorbeeld WordPress. Voor de managed wordpress hosting en email hosting van je website ben je wel kosten kwijt.

Kies voor onbekende reisbestemmingen

Er zijn vele soorten reisblogs. Het is belangrijk om je te onderscheiden als blogger, zodat je reisblog wordt gelezen in plaats van een van de andere reisblogs. Wat maakt jouw reisblog de beste keuze? Je kunt je bijvoorbeeld onderscheiden door het bezoeken van minder bekende reisbestemmingen. Er zijn natuurlijk nog andere manieren om je te onderscheiden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor alleen diervriendelijke of kindervriendelijke acommodaties. Of bezoek landen waar veel vegetarische of veganistische opties zijn. Kies vooral iets wat bij jou interesses past.

Natuurlijk kun je je foto’s fotoshoppen tot ze zo perfect mogelijk zijn. Het is nu echter een trend om te laten zien hoe je echt bent. Laat dus ook de minder leuke kanten van de reis zien en maak minder gebruik van fotoshop. Zo vergroot je de kans dat je veel volgers krijgt.

Aanbevolen berichten