Kiezen voor pakketkorting of voor de laagste prijs?

Verzekeraars proberen klanten aan zich te binden door pakketkortingen te verstrekken. Als klant kunt u hiervan profiteren, maar u moet er wel zeker van zijn dat u de beste prijs en de beste kwaliteit krijgt.

Verzekeraars proberen klanten aan zich te binden. Ze moeten veel geld investeren in marketing om nieuwe klanten te werven en de bestaande klanten hebben ze al in hun portefeuille. Door de bestaande klanten korting aan te bieden, proberen verzekeraars hun klanten te verleiden om meer verzekeringen af te sluiten. Indien u twee verzekeringen afsluit krijgt u bijvoorbeeld vijf procent korting, bij drie verzekeringen loopt deze korting op naar tien procent. Op deze manier kunt u als klant profiteren, maar u moet zich niet blindstaren op de kortingspercentages.

Korting lijkt aantrekkelijk

Korting geeft het gevoel dat u voordeliger uit bent in vergelijking met andere verzekeraars. Vaak loont het toch de moeite om de prijs en de kwaliteit van de verzekeraar te vergelijken met de concurrentie. Mogelijk kunt u ondanks een korting toch goedkoper terecht bij een andere verzekeraar met dezelfde of zelfs een betere dekking.

Hoe moet ik verzekeringen met elkaar vergelijken

De eenvoudige verzekeringen kunt u op het internet vergelijken via diverse vergelijkingssites. Een autoverzekeringen kunt u bijvoorbeeld binnen twee minuten vergelijken aan de hand van het kenteken. U hoeft tegenwoordig niet meer in de papieren te duiken om het gewicht, nieuwwaarde en de uitvoering van de auto op te zoeken.

Bij een vergelijkbare prijs en kwaliteit kiezen voor de huidige verzekeraar

Alle verzekeringen bij één verzekeraar biedt naast een premievoordeel ook nog extra bijkomende voordelen. Voor alle vragen kunt u namelijk terecht bij één verzekeraar. In het geval er twijfel bestaat onder welke verzekering er dekking bestaat, wordt u niet doorverwezen naar een andere verzekeraar. Indien u tevreden bent met de huidige verzekeraar, moet u niet over gaan stappen voor een klein bedrag aan besparing. U moet de kwaliteit bij het verzekeren zwaar mee laten wegen.

Jaarlijks overstappen naar een andere verzekeraar of alles bij één verzekeraar?

De consumenten die jaarlijks overstappen naar de goedkoopste verzekeraar, kunnen veel geld besparen aan premie. Het nadeel is wel dat u er veel werk van hebt en u moet het administratief goed bijhouden. De autoverzekering is een verzekeringsvorm waarbij de verzekerden vaak overstappen. De premies van autoverzekeringen zijn ook meer aan veranderingen onderhevig in vergelijking met andere verzekeringsvormen. Daarnaast zijn de verschillen in de hoogte van de autopremies ook groot.

Eerder coulance uitkering voor vaste klanten met veel polissen

Er kunnen zich situaties voordoen dat er een schade ontstaat die volgens de strikte toepassing van de polisvoorwaarden niet onder de dekking valt. Verzekeraars verstrekken is bepaalde gevallen een uitkering terwijl er eigenlijk geen dekking bestaat voor de betreffende schade (=coulance uitkering). Verzekeraars zullen eerder een coulance uitkering verstrekken bij een goede klant dan bij een klant die nog maar kort een polis bij de verzekeraar heeft lopen. Hetzelfde geldt voor het aantal verzekeringen. U kunt eerder een coulance uitkering verwachten als u meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar hebt ondergebracht.

Aanbevolen berichten