Investeren in Bitcoin? Dat doe je zo!

Wil jij graag gaan investeren in Bitcoin? Je bent zeker niet de enige. Op dit moment is Bitcoin samen met andere cryptomunten een van de meest populaire beleggingen onder jonge mensen. Maar wat is Bitcoin eigenlijk? En hoe begin je met het investeren in deze cryptomunt? In dit artikel geven we je een aantal tips als je wil beginnen met het handelen in Bitcoin!

Hoe begin je? 

Hoe begin je met het investeren en beleggen in Bitcoin? Dat is natuurlijk de eerste vraag die jij jezelf stelt als je hebt besloten dat je wil gaan handelen in deze cryptomunt. Voordat je begint met investeren, is het belangrijk dat je genoeg onderzoek hebt gedaan naar de munt en de markt, zodat je weet waar je aan begint. De crypto markt is namelijk een risicovolle markt, dus er zonder kennis instappen is erg onverstandig. Daarnaast is het ook belangrijk om erover na te denken of Bitcoin wel de beste keuze is in jouw situatie. Er bestaan namelijk enorm veel soorten cryptomunten. Onderzoek verschillende soorten munten voordat jij een definitieve keuze maakt. Weet je zeker dat je wil gaan handelen in Bitcoin? Dan kun jij een account aanmaken bij een broker en beginnen met het kopen en verkopen van de munt. 

Waarom zou je kiezen voor Bitcoin? 

Het idee voor de Bitcoin ontstond in 2008, tijdens de economische crisis. Het vertrouwen van mensen in banken nam enorm af en men wilde graag een alternatief. Een anoniem persoon publiceerde toen het idee voor de Bitcoin. De strekking hiervan was een digitale munt die niet via een bank uitgegeven zou worden. Een van de eigenschappen van de Bitcoin die hem erg geliefd maakten, was het feit dat hij je beschermt tegen inflatie. Bitcoin heeft een beperkt aanbod en iedereen kan meedoen. Daarnaast is het een munt die wereldwijd gebruikt kan worden, welke munteenheid een land ook heeft. Steeds meer beursgenoteerde bedrijven investeren in Bitcoin, waaronder Tesla en MicroStrategy. 

Wanneer kun je het beste instappen? 

Als je actief wil handelen in Bitcoin en veel winst wil maken, is het moment van instappen erg belangrijk. Koop laag in en verkoop op een hoog punt. Om dit te kunnen doen, moet je de koersen natuurlijk goed in de gaten houden, het liefst dag en nacht. Wanneer de digitale munt minder waard wordt, koop jij in en bij een waardestijging verkoop je de currency. Om dit te kunnen zien heb je wel genoeg basiskennis nodig van koersgrafieken en traden. Daarom is het zo belangrijk om genoeg onderzoek te doen voordat je de crypto wereld betreedt. Als je weinig ervaring hebt, heb je vaak ook de neiging om te handelen vanuit Fear Of Missing Out, wat verlies als gevolg heeft. Probeer dus niet uit emotie te handelen! 

Aanbevolen berichten