Hoe zorg je voor de beste match tussen werkzoekende en baan?

Ben je werkzaam bij een uitzendbureau en is het jouw taak om werkzoekenden een geschikte baan te bezorgen? Dan is het belangrijk dat je weet hoe je de perfecte match maakt tussen werknemer en werkgever. Kijk je hierbij naar het verleden van de werknemer? Of staar je, je juist blind op het eisenlijstje van de werkgever? Beide zijn fout. Om de perfecte match te maken moet je kijken naar het totaal plaatje en hier goed op inspelen. In deze blog bespreken we een aantal punten waar je rekening mee moet houden.

De wensen van de werkzoekende

Ga altijd in gesprek met de werkzoekende. Leer hem of haar kennen en zorg dat je in kaart hebt welke elementen hij/zij belangrijk vindt in een baan. Is het vooral belangrijk dat er plezier is op de werkvloer? Of weegt het bedrag aan het eind van de maand juist zwaar mee? Leer de persoon achter de CV en motivatiebrief écht kennen en weet wat de wensen zijn. Op die manier zorg je ervoor dat je niets invult voor de werkzoekende en écht op zoek gaat naar de perfecte match. Wanneer je dit weet van de werkzoekende, kun je een geschikte baan voor diegene zoeken.

De geschikte baan

Een geschikte baan is niet enkel afhankelijk van de werknemer, maar ook van de werkgever. De wensenlijst van de werkzoekende kan aansluiten bij de baan, maar als de werkzoekende niet aansluit bij de wensen van de werkgever zal het niet lang duren. Ga daarom niet alleen in gesprek met de werkzoekende, maar ook zeker met de werkgever. Op deze manier leer je vanuit beide kanten de wensen en persoonlijkheid kennen. Hierdoor kun je beter inschatten wat de twee partijen van elkaar zullen vinden en hoe goed de match is. 

De match is er, en dan?

Het werk bij een uitzendbureau stopt niet wanneer de match tussen werknemer en werkgever gemaakt is. Naast het maken van de match moet je ook denken aan de werkzaamheden omtrent administratie, verloning en ga zo maar door. Dit wordt ook wel de backoffice genoemd. Een heel takenpakket waarbij je verstand moet hebben van administratie, financiën en juridische zaken. Weet je hier zelf niet genoeg van? Kies er dan voor om jouw uitzendbureau backoffice uit te besteden. Dan kan jij je focussen op het maken van de perfecte match! 

Aanbevolen berichten