Hoe kies ik een boekhoudpakket?

Een boekhoudpakket kiezen, hoe doe je dat eigenlijk? Misschien weet je niet zo goed hoe een goed boekhoudpakket eruit ziet en aan welke eisen deze moet voldoen. Gelukkig kunnen wij je verder helpen. Wij hebben enkele tips voor je op een rij gezet die ervoor zorgen dat je eenvoudig en snel het juiste boekhoudpakket kiest.

Let op goede databescherming

Zorg ervoor dat het boekhoudpakket over goede databescherming beschikt. Zo krijgen ongewenste personen geen toegang tot de gegevens van bijvoorbeeld jouw dropshipping business. Zorg ervoor dat je kiest voor veilige software die telkens geüpdatet wordt. Het is belangrijk dat je kritisch bent op de veiligheid van de software, omdat je belangrijke data van je bedrijf en informatie van klanten bewaart. Ook stelt de AVG-wet hoge eisen aan databescherming. Je moet aan je klanten kunnen verantwoorden welke maatregelen je genomen hebt. Als er toch een datalek plaatsvindt, kun je hier een boete voor krijgen. Oppassen dus!

Kies een toekomstgericht pakket

Zorg ervoor dat je een toekomstgericht pakket kiest. Dit is een pakket dat je de mogelijkheid geeft extra diensten aan klanten te bieden. Kies al zeker voor een boekhoudpakket dat online boekhouden mogelijk maakt. Alles in de cloud, dat spreekt voor zich! Bedenk verder  aan welke features je behoefte hebt en bekijk welke modules en programma’s de software aanbiedt. Deze dienen precies op je behoeften aan te sluiten. 

Kies voor een pakket dat met je meegroeit en vergelijk verschillende punten

Wanneer je met je boekhouding aan de slag gaat, is het aan te raden te kiezen voor een pakket dat met je meegroeit. Zo hoef je niet op andere systemen over te stappen. Bekijk welke functionaliteiten het boekhoudpakket heeft in het functieoverzicht en vergelijk dit met andere aanbieders. Zorg er ook voor dat je de kosten van de diverse boekhoudpakketten met elkaar vergelijkt. Let wel op dat je niet meteen voor een goedkoop en eenvoudig pakket kiest. Dit kan namelijk vaak ten koste gaan van de mogelijkheden van het pakket. Meer uitgebreide boekhoudpakketten kosten vaak wat meer, maar daar krijg je ook meer voor terug. Wat de beste optie is voor jouw bedrijf, hangt af van wat je precies met de boekhoudsoftware wilt. De software dient zoals al eerder verteld geheel aan te sluiten op jouw dienstverlening. Betaal dus zeker niet voor mogelijkheden die je nooit gebruikt of zaken die je op termijn veel geld en tijd kosten.  

Aanbevolen berichten