Heb jij de aanvullende zorgverzekering wel echt nodig?

Er bestaat een verzekeringsplicht voor de basisverzekering. Hierin wordt de meest noodzakelijke zorg verzekerd. In principe heb je geen aanvullende verzekeringen nodig. Het probleem is dat bepaalde kosten in de basisverzekering niet, of maar beperkt verzekerd zijn. Je kunt de zorgverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering. Deze moet je alleen kiezen als je het echt nodig hebt.

De zorgverzekering moet gewoon een goede dekking bieden. Maar wat is een goede dekking? Iedereen moet voor zichzelf bepalen in hoeverre de basisverzekering voldoende is. Wil je bijvoorbeeld tandarts, orthodontie, fysiotherapie en brillen meeverzekeren? In dat geval moet je kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Kies niet een te ruime dekking, want een ruimere dekking betaal je natuurlijk meer voor.

Hoeveel heb jij de afgelopen jaren geclaimd op de aanvullende zorgverzekering?

Je wilt goed verzekerd zijn, maar tegen welke prijs? Informeer eens bij jouw verzekeraar hoeveel jij de afgelopen jaren geclaimd hebt op de aanvullende verzekering. Heb je er nauwelijks gebruik van gemaakt? Zeg de aanvulling dan op. Dit geeft je vaak een besparing van tientallen euro’s per maand. Lees het volledige artikel hierover op de website van de Vastelastenbond.

Wil je nog meer besparen?

Als je toch kritisch naar je aanvullende verzekering gaat kijken, ga dan ook gelijk je huidige zorgverzekering vergelijken met het beste aanbod van andere verzekeraars. De kans is namelijk groot dat je veel geld kunt besparen op zowel de basisverzekering als op de aanvullende verzekeringen. Maak de vergelijking en kijk hoeveel jij per maand kunt besparen.

Aanbevolen berichten