Geld wisselen, ook nu nog relevant!

Geld wisselen, waar doe je dat eigenlijk? Nu bijna iedereen met zijn of haar pinpas (of telefoon) betaalt, is geld wisselen, een begrip dat een beetje vergeten is. En als je dan opeens geld wilt wisselen, heb je eigenlijk geen idee waar te beginnen … Hoog tijd om daar iets aan te doen dus. Met onze tips over geld wisselen, ben je binnen de kortste keren een expert. Als je op vakantie naar het buitenland gaat, zul je jezelf dankbaar zijn!

Op vakantie

Hier in Nederland hebben we onze geldzaken altijd wel goed geregeld. Iedereen kan overal met zijn pinpas terecht, en tegenwoordig kun je zelfs steeds vaker betalen zonder je pincode in te hoeven vullen. Dat is in het buitenland vaak echt wel een ander verhaal! Om te voorkomen dat je om half 3 ‘s nachts een donker steegje in moet lopen omdat je anders niet kunt betalen, kun je er dus beter van tevoren alvast voor zorgen dat je contant geld mee hebt. Houd er wel rekening mee dat er in sommige landen een andere valuta gebruikt wordt dan hier. Check van tevoren altijd welk soort geld er gebruikt wordt in het land waar je heen reist. 

Waar begin ik?

Als je nu eenmaal hebt besloten om contant geld mee te nemen naar het buitenland, dan zul je al snel op zoek moeten naar een plek om jouw euro’s te wisselen. Onze tip? Probeer je geld te wisselen in Amsterdam. Door de vele toeristen die naar Amsterdam komen, zijn er veel verschillende mogelijkheden om je geld te wisselen. Let wel altijd op waar je je geld precies wisselt, en check van tevoren online of het bedrijf dat je hebt uitgekozen te vertrouwen is. Zo weet je zeker dat je zelf de controle over jouw geld houdt: dat is wel zo fijn.

Bij terugkomst

Nadat je terug bent van vakantie, en het normale leven weer gaat beginnen, kun je het geld dat je van je reis over hebt altijd weer terug wisselen. Let hierbij goed op de koersen! Soms kan een munt veel minder gunstig staan dan toen je je geld voor de eerste keer wisselde. Wacht dus met je Amerikaanse dollars wisselen, totdat de dollar op een voor jou acceptabele prijs staat. Het zou zonde zijn om na een dure vakantie nog eens extra geld kwijt te zijn aan een ongelukkige ruil.

Verdere hulp

Het is goed voor te stellen dat er nog wat verdere vragen door je hoofd schieten. Het kan soms namelijk ook voordeliger zijn om vreemde valuta juist niet onmiddellijk om te wisselen, maar nog even te bewaren. Ook kan het zijn dat je bepaalde biljetten hebt waarvan je niet meer zeker weet of ze nog wel geldig zijn in jouw land van bestemming. Mocht je er echt niet zelf uit komen, dan kun je altijd iemand bij het geldwisselkantoor om hulp vragen. Zo weet je waar je aan toe bent!

Aanbevolen berichten