Een luxe en comfortabel kantoor: 3 tips

Een kantoor waar je op een comfortabele manier kan werken en die luxe uitstraalt, klinkt voor veel ondernemers als de ideale combinatie. Luxe en comfort haal je onder andere in je kantoor door het kiezen van de juiste kantoormeubels. In dit artikel lees je daar meer over. Denk bijvoorbeeld aan een ergonomische bureaustoel, en meubels voor de akoestiek. We geven 3 tips. 

1: Ga voor een ergonomische design bureaustoel

Wil je dat je kantoor zowel luxe uitstraalt als het een comfortabele plek is? Ga dan voor een ergonomische design bureaustoel. Met deze bureaustoel sla je 2 vliegen in 1 klap. Je wilt natuurlijk op een comfortabele manier kunnen werken. Het biedt vele voordelen op het gebied van gezondheid om voor een ergonomische stoel te gaan. Aangezien je vaak een groot deel van de dag zit, is het wel zo belangrijk om dat op de verantwoorde manier te doen. 

Toch wil het oog ook wat. Het kantoor is een plek waar je veel tijd doorbrengt. Daarom is het wel zo fijn als het een inspirerende ruimte is. Daar kan een design stoel aan bijdragen. Ga daarom voor een stoel die qua uitstraling past bij jouw smaak. Er is keuze genoeg. Of je nu van leren bureaustoelen houdt of van gestoffeerde, er is van elles. 

2: Een bureau naar wens

Wat daarnaast erg bepalend is voor de sfeer en uitstraling van je kantoor, zijn de bureaus. Met het uitkiezen van een bureau kun je vele kanten op. Voor een praktische werkplek is het bijvoorbeeld een goede optie om voor elektrisch verstelbare bureaus te gaan. In het kader van een luxe uitstraling kun je vervolgens kiezen uit verschillende vormen, materialen en formaten. 

3: Vergeet niet te denken aan de akoestiek

Voor een kantoor die aan zowel functionele eisen als een mooie uitstraling voldoet, is het van belang rekening te houden met de akoestiek in de ruimte. Als je met meerdere collega’s samenwerkt in dezelfde ruimte, wil je daar niet door gestoord worden. Daar zijn meerdere slimme en fraaie oplossingen voor. 

Overweeg bijvoorbeeld het plaatsen van akoestische tussenwanden, geluidsdempende panelen aan de wand of aparte bel ruimtes. Naast dat dit praktische oplossingen zijn, kunnen ze ook qua uitstraling iets toevoegen aan je kantoor. Zo zorg je ervoor dat het geluid wordt gedempt en iedereen zich op zijn eigen werk kan concentreren. 

Aanbevolen berichten