De voordelen van een traineeship

Veel mensen ambiëren een carrièreswitch, maar weten niet hoe zij dit aan moeten pakken. Heb jij achteraf gezien de verkeerde studie gekozen? Wil je graag een ander beroep uitoefenen, maar wil je niet eerst weer fulltime de studiebanken in? Dan kan een traineeship een goede keuze zijn. Bij een traineeship leer je de werkzaamheden voornamelijk in de praktijk en kun jij jezelf vaak één op één met een coach ontwikkelen. Een traineeship heeft een groot aantal voordelen, waarvan het financiële voordeel voor veel mensen doorslaggevend is.

Financiële voordelen van een traineeship

Het nadeel van studeren is dat het je voornamelijk geld kost. Bij een traineeship leer je het vak grotendeels op de werkvloer terwijl je al direct een salaris ontvangt. De hoogte van dit salaris is vaak vergelijkbaar met het startsalaris dat bij de functie past. Bovendien kost het opleidingstraject jou verder geen geld: de werkgever betaalt jouw opleidingskosten. Een traineeship volgen is dus financieel erg aantrekkelijk. Grote kans dat jou aan het einde van het traineeship bovendien direct een baan wordt aangeboden met een leuke salarisverhoging.

Goede kansen op een baan

Werkgevers die een traineeship aanbieden, doen dit vaak in de hoop dat jij na het opleidingstraject bij het bedrijf blijft werken. In veel gevallen komt een traineeship zelfs met een baangarantie. Dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor het bedrijf. De werkgever neemt immers iemand aan die het bedrijf en de gang van zaken kent als zijn broekzak. Voor jou is het fijn om een goedbetaalde baan in het verschiet te hebben. Kies je voor één van de gemeente traineeships zoals het traineeship Informatiemanagement, dan is de kans groot dat je een goede baan bij de overheid krijgt. Wil je toch bij een andere organisatie werken? Dan bieden jouw kennis en werkervaring meer dan voldoende perspectief op een schitterende carrière.

Je bouwt direct een netwerk op

Volg je een traineeship bij een topbedrijf, dan bouw je in korte tijd een groot netwerk op. Je komt namelijk in contact met mensen van verschillende lagen binnen de organisatie. Een organisatie is immers een web van afdelingen die met elkaar samen moeten werken om tot goede resultaten te komen. Soms is het mogelijk om traineeships bij diverse werkgevers te volgen. Zo kun je bijvoorbeeld een data scientist traineeship volgen bij overheidsinstellingen en topbedrijven. Denk je eens in hoe waardevol het netwerk is dat je dan tijdens je opleiding opbouwt. Een waardevol netwerk waarvan jij in de toekomst volop kan profiteren is van onschatbare waarde voor een starter.

Aanbevolen berichten