3 bespaartips bij het kopen van cadeaus

Onder bepaalde kosten kun je niet uitkomen. Je verschijnt namelijk niet op een verjaardagsfeestje zonder cadeau en kunt tijdens feestdagen je partner niet uitleggen waarom jij geen cadeau hebt terwijl zij dat wel voor jou heeft. Vaak willen we aan cadeaus ook best wat geld spenderen, je wilt namelijk niet overkomen als een krent en gunt de ontvanger ook echt wat moois. Op welke manieren je geld kunt besparen bij het aanschaffen van cadeaus, zetten we daarom hieronder voor je op een rij.

Zwembad in de winter

Het klinkt misschien raar, een zwembad in de winter, maar is het je ooit opgevallen dat zwembaden in de zomer vaak een stuk duurder zijn? Dat komt omdat we natuurlijk in de zomer een zwembad in de tuin willen opzetten, terwijl we dat in de winter vaak niet doen. Dit geldt voor veel meer artikelen die je cadeau zou kunnen doen, cadeaus wil je daarom tegen de trend in kopen. Zo zijn (bord)spelletjes in de winter vaak duurder dan dat ze in de zomer zijn. Ken je iemand die graag (bord)spelletjes speelt? Koop dan in de zomer alvast een spel, wanneer deze goedkoper is. Dit kun je cadeau doen tijdens de feestdagen of een verjaardag in de winter. 

Voor jou (en mij)

Als je iemand een cadeau geeft, is het ook leuk als jij hier indirect ook van kunt meegenieten. Natuurlijk moet je je zus niet de tas cadeau doen die je zelf al een tijd op het oog hebt, zodat je deze bijna dagelijks kunt ‘lenen’. Doe het op een genuanceerde manier. Maakt je vader bijvoorbeeld de lekkerste gerechten, maar kost het snijden van de ingrediënten hem te veel tijd? Geef hem dan een keukengadget cadeau die hem daarbij kan helpen. Wil je vaker intiem met je vriend tijd doorbrengen? Dan kun je een sextoy zoals een masturbator kopen en aan hem geven. Dat bezorgt hem genot en spoort hem aan om vaker met je onder de lakens te kruipen. Dat is een win-win!

Zo goed als nieuw

Soms hoeft een cadeau niet gloednieuw te zijn. Zo kun je prachtige tweedehands sierraden en tassen kopen die er gloednieuw uitzien. In antiek- en kringloopwinkels zijn er volledige gangpaden gevuld met sierraden en accessoires, maar ook speelgoed en housewarming cadeaus kun je hier gemakkelijk vinden. Van prachtige vazen en kaarsenhouders tot Barbies en Nintendo spelletjes; voor elke gelegenheid kun je wel een passend cadeau vinden. De kunst is om het zelf mooi in te pakken, zodat het lijkt alsof het nieuw uit de winkel komt. 

Aanbevolen berichten