Waar kan ik geld storten?

Vroeger ging je bijna letterlijk met en zak geld naar de bank om je geld te storten. Je gooide de zak leeg op de desk van de bankdirecteur en die redde zich er verder wel mee. Hoe anders is dat nu. Je moet zoeken naar een bankkantoor en al helemaal goed zoeken als je geld wilt storten. We helpen je een handje en geven aan hoe de banken met het storten van geld omgaan. En anders? Dan bewaar je je geld maar in de bekende oude sok.

Briefgeld staat gelijk op je rekening voor muntgeld geldt dat niet

Kijken we naar de ABN Amro Bank, dan is er de mogelijkheid om briefgeld te storten bij een bankkantoor of een stortautomaat. Je kunt ook muntgeld storten, helaas gaat dat niet bij alle kantoren van de bank. Stort je briefgeld, dan staat dat geld meteen op je rekening, Dat geldt niet voor muntgeld. Dan kan het een paar dagen duren voor het gestort is op je eigen rekening, Mensen die geen klant zijn bij de ABN Amro kunnen ook muntgeld storten. De kosten bedragen dan precies een half procent van het gestorte bedrag.

Alleen storten op de jongerenrekening van de Rabobank is gratis

De ING bank biedt eveneens de mogelijkheid om briefgeld en muntgeld te storten. Dit kan bij zowel stortautomaten bij een bankkantoor. Je hebt dan wel een betaalpas nodig. De eerste vier of de eerste zes stortingen per jaar zijn bij deze bank gratis. Dan de Rabobank. Brief- en muntgeld kun je storten bij een stortautomaat. Je dient dan wel een betaalpas te hebben. Stort je geld op je eigen rekening met je eigen betaalpas dan kost het storten je twee euro per keer. Stort je het geld op een andere rekening, dan betaal je negen euro per storting. Alleen het storten op een jongerenrekening is bij deze bank zonder kosten. Bij de Regiobank kun je alleen bij adviseurs die een kasfunctie hebben storten en de SNS Bank verwijst wat betreft stortingen naar GWK Travelex. Je moet dan gebruik maken van Mr.Pay.

Bij een groot aantal banken is geld storten niet mogelijk

Deze dienst maakt het overigens mogelijk om contant geld op elke Nederlandse bankrekening te storten. Voor SNS geldt dat er geen kosten aan het storten op deze manier verbonden zijn. Voor banken als ASN, Bunq, Knab, Moneyou, N26, Revolut, Transferwise en Triodos is er geen optie om geld te storten. Wel kun je ook nu gebruik maken van GWK Travelex, hetgeen je wel 3 procent van het gestorte bedrag kost met een minimum van 9,50 euro.

Western Union is ook een optie om geld te storten op de rekeningen van een beperkt aantal banken

Een andere optie voor een aantal banken is te werken met Western Union. Via deze instantie kun je contant geld storten naar buitenlandse bankrekeningen als bijvoorbeeld Monese, N26, Revolut en Transferwise. Conclusie? De bankwereld is de afgelopen tientallen jaren sterk veranderd. Er is bovendien minder contant geld in omloop. Er wordt tegenwoordig vooral met de pin, de creditcard en de smartphone betaald. Geld opnemen aan de balie of geld bestellen is al nagenoeg onmogelijk en kan al bijna nergens meer. Bovendien verdwijnen er meer en meer pinautomaten uit de dorpen en zijn er al heel erg veel dorpen waar helemaal geen pinautomaat meer is. Geld storten kan dus zoals je gelezen hebt nog steeds, maar is ook al behoorlijk aan banden gelegd de afgelopen jaren.

Aanbevolen berichten