Investeren in groene relatiegeschenken: 3 tips

Sta jij op het punt om jouw huidige relatiegeschenken in te wisselen voor duurzame relatiegeschenken? Niet zo gek, want het is tegenwoordig erg belangrijk om als bedrijf uit te stralen dat je duurzaamheid belangrijk vindt. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om groen bezig te zijn – en dus ook op het gebied van relatiegeschenken. Ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is wanneer het gaat om groene relatiegeschenken? Lees dan snel verder, we hebben een aantal opties voor je op een rijtje gezet!

Duurzame dorstlessers

Veel ondernemingen kiezen voor dorstlessers met een bedrijfsnaam erop als relatiegeschenk. Deze relatiegeschenken met logo zijn erg populair omdat je ze altijd en overal kunt inzetten; van evenementen en beurzen tot vergaderingen en belangrijke meetings. De kans is dus groot dat je bijvoorbeeld ook hebt gekozen voor bedrukte bidons of waterflesjes als geschenk om aan je klanten en potentiële zakenrelaties te geven. Nu je voor duurzame relatiegeschenken wil gaan kan het een goed idee zijn om op zoek te gaan naar dorstlessers van duurzaam materiaal. Je kunt dan denken aan bidons van BPA-vrij materiaal. In dit geval komen er tijdens de productie of afbraak ervan geen giftige stoffen vrij. Een andere optie is de Dopper. Dit is de duurzame waterfles die is gemaakt van gerecycled en recyclebaar materiaal. 

Groeipapier met boodschap

Wil je een geschenk geven dat écht groen is? Onderzoek dan eens of groeipapier misschien iets voor jou en je onderneming is. Je laat dan een kaart bedrukken met de naam van je onderneming en je voegt een persoonlijke boodschap toe. De kaart is gemaakt van groeipapier en bevat zaadjes. Wanneer je het papier vervolgens in de aarde begraaft kun je na verloop van tijd een prachtige bloem of leuk plantje verwachten! Dit is een erg origineel relatiegeschenk en mede door het duurzame karakter ervan is deze vorm van relatiegeschenken erg geliefd geworden. Zo kun je bijvoorbeeld met groeipapier van Maxilia een boodschap aan je favoriete zakenrelaties sturen die helemaal bij jouw onderneming past!

Katoenen draagtassen

Maak je bij jouw onderneming veel gebruik van plastic tasjes met opdruk? Denk er dan eens over na om te investeren in katoenen draagtassen in plaats van plastic tasjes. Het leuke van katoenen draagtassen is dat je ze helemaal kunt aanpassen zodat ze precies bij de uitstraling van je bedrijf aansluiten. Kies een kleur en de juiste vormgeving van de opdruk en je hebt gelijk de geschikte tassen om je producten in mee te geven! Een bijkomend voordeel van katoenen draagtassen is dat je ze ook kunt gebruiken om een leuke goodiebag mee te maken of om een verrassingspakket mee samen te stellen. Voeg wat leuke items toe en je hebt een origineel cadeau om aan je zakenrelaties te geven!

Extra tip: wist je dat je ook kantoorartikelen kunt aanschaffen die gemaakt zijn van een duurzaam materiaal? Je hebt bijvoorbeeld schriften met een kaft die gemaakt is van kurk of balpennen met een bamboe afwerking. Laat deze dan ook weer bedrukken met het logo van je bedrijf en je kunt je personeel voorzien van kantoorartikelen en je hebt tegelijkertijd duurzame relatiegeschenken in huis! 

Aanbevolen berichten