Hoe content marketing jouw bedrijf kan helpen aan meer leads

Heb jij net als veel andere ondernemers veel tijd en energie gestopt in jouw website, maar lukt het je niet om voldoende traffic te genereren? Dan wordt het hoog tijd om te werken aan jouw content marketing strategie! Met de juiste content op jouw site wordt het aantrekken van bezoekers namelijk makkelijker dan ooit. Sterker nog: je maakt van een bezoeker vaker een koper. Hoe pak je dat aan? Wij helpen je alvast een eindje op weg!

Plaats SEO teksten op je site

De beste manier om meer traffic te generen is met behulp van een hoge ranking door zoekmachines zoals Google en Bing. Dit doe je door waardevolle content op je site te plaatsen waarin je strategisch specifieke zoekwoorden verwerkt. Deze content wordt een SEO tekst genoemd, een tekst die geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Er zijn bij het schrijven van deze teksten wel een aantal regels waar jij je aan moet houden. Gebruik je het zoekwoord bijvoorbeeld te vaak, dan valt dit op bij zoekmachines. Vervolgens word je afgestraft voor je tekst en eindig je juist lager in de ranking. Het is dus zaak om goed te weten wat je doet.

Een goede site kan niet zonder blog

Het is niet alleen slim om waardevolle content te plaatsen op je site, jouw site komt ook hoger in de ranking als je met regelmaat nieuwe content plaatst. Een handige manier om dit te doen is door middel van een blog. Een blog zorgt er niet alleen voor dat je gezien wordt door zoekmachines, maar verhoogt ook je imago als expert bij zowel de zoekmachines als de klant. Heb je niet voldoende tijd, inspiratie of expertise om meerdere keren per week een blog te schrijven? Dan kan een content marketing bureau deze taken van je overnemen. Een professionele copywriter weet precies hoe een goed rankende tekst eruit moet zien.

SEO productteksten

Bevat jouw website ook een webshop? Dan kan je meer leads creëren door ook de productteksten te optimaliseren voor zoekmachines. Ook in productteksten kun je strategisch zoekwoorden plaatsen die opgepikt worden door zoekmachines. Pak je dit goed aan, dan herkent Google dit als waardevolle content en word je hoog in de ranking gezet. Onderzoek wijst uit dat Google-gebruikers vaak alleen klikken op de zoekresultaten van de eerste pagina. Je wilt dus zo hoog mogelijk in de ranking staan. Wil je zeker weten dat je met jouw content meer leads genereert? Dan is het altijd slim om je content marketing uit te besteden aan een specialist.

Aanbevolen berichten