Gouden munten verkopen? Drie tips

Vroeger werd er in veel landen ter wereld betaald met gouden munten. Ondanks dat deze munten inmiddels geen geldig betaalmiddel zijn, zijn er nog behoorlijk wat van in omloop. Kom je tijdens het opruimen één of meerdere van dit soort munten tegen? Dan besluit je ze mogelijk weg te gooien. Doe dit niet, want gouden munten kunnen jou namelijk een leuk geldbedrag opleveren. Reden genoeg om gouden munten te verkopen. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe zij dit doen. Daarom zetten wij hier 3 tips voor gouden munten verkopen op een rijtje.

1. Check of de munten van echt goud zijn

Heb je oude munten met een gouden kleur gevonden? Dan denk je mogelijk dat het om gouden munten gaat. Helaas zijn deze munten lang niet altijd van echt goud. Zoek daarom eerst uit of het om echt goud gaat voordat je overgaat tot oude munten verkopen. Als je nog niet eerder goud verkocht hebt, weet je ongetwijfeld niet hoe je dit aanpakt. Vandaar dat jij je waarschijnlijk tot het internet richt. Hier vind je verschillende manieren om zelf te achterhalen of het om oude munten van echt goud gaat.

Wij raden je overigens niet aan om zelf de waarde van oude munten te bepalen. Waarom niet? Omdat de kans groot is dat je iets over het hoofd ziet. Mogelijk kom je geen keurmerk tegen. In dat geval denk je misschien dat het niet om echt goud gaat. Besef wel dat je een vergrootglas nodig hebt om een keurmerk te vinden. Reden genoeg om een specialist in te schakelen. Zo’n professional kan als geen ander de waarde van jouw oude munten inschatten. Hierdoor weet je of het interessant is om de munten van de hand te doen.

2. Houd de goudprijs in de gaten

Als een specialist bepaald heeft dat het om echt goud gaat, kun je besluiten de munten te verkopen. Voordat je dit doet, raden wij je aan om de goudprijs in de gaten te houden. Deze prijs kan van tijd tot tijd namelijk veranderen. Hoe hoger de goudprijs staat, des te meer gouden munten je opleveren. Staat de goudprijs op het moment niet bijzonder hoog? Dan kun je wachten tot de prijs stijgt. Verwacht alleen niet dat er van de ene op de andere dag ineens een groot verschil in zit.

3. Verkoop jouw goud aan de juiste partij

Tot slot is het belangrijk om jouw gouden munten aan de juiste partij te verkopen. Sommige mensen besluiten hun munten op het internet aan te bieden als zij weten hoeveel ze waard zijn. Dit is een optie, maar verstandig is het allerminst. Je krijgt hier namelijk geen eerlijke prijs voor jouw gouden munten. Richt je daarom liever tot een goudexpert voor goud verkopen. Hij biedt jou altijd een eerlijke prijs voor jouw gouden munten. Bovendien kun je de munten hier laten taxeren. Nadat je dit gedaan hebt, doet een goudexpert jou een voorstel. Als dit jou aanstaat, kun je jouw gouden munten direct verkopen.

Aanbevolen berichten