Dit zijn de grote voordelen van het gebruiken van een VPN server

Breng je veel tijd door op het internet, zowel zakelijk als privé? Dan weet je vast dat het belangrijk is om jouw privacy online te beschermen, en zeker die van je klanten als dat relevant is voor jouw bedrijf. Dit kun je natuurlijk alleen doen als je een goede beveiliging op jouw netwerk hebt zitten, waar niemand bij kan en waar niemand in kan kijken van buitenaf. Maar hoe doe je dat dan? Een virusscanner is vaak niet veilig genoeg, vooral niet als het gaat om zakelijke gegevens. Wat je nodig hebt, is een VPN server!

Wat is een VPN?

Een VPN staat voor een virtueel privénetwerk. Een VPN verbinding zorgt als het ware voor een veilige tunnel tussen jouw apparaat en het netwerk, waardoor jouw internetverkeer wordt beschermd tegen gluurders en hackers. Een VPN verbinding kan daarnaast ook gebruikt worden om censuur tegen te gaan, aangezien jij jouw internetverkeer ook afgeschermd voor overheden en bijvoorbeeld jouw internet provider. Je kunt een website zelfs laten geloven dat jij je helemaal in een ander land bevindt dan waar je op dat moment bent. Dit kan in sommige gevallen erg handig zijn, bijvoorbeeld als je een website wil gebruiken die normaal gesproken alleen toegankelijk is in bepaalde regio’s of landen. Een goede VPN kost wel geld, aangezien je een abonnement moet afsluiten. Maar als je voor een VPN aanbieder van hoge kwaliteit gaat, zoals ExpressVPN, is dit zeker je geld waard.

Wat zijn de voordelen van een VPN server?

Aan het gebruikmaken van een VPN server zitten een hoop voordelen, zowel bij privé gebruik als bij zakelijk gebruik. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je anoniem kunt blijven op internet, waardoor niemand mee kan kijken met wat je aan het doen bent.  Je hebt dus geen last van gluurders, zoals de overheid of jouw internet provider. Daarnaast ben je ook beter beschermd tegen hackers en virussen of malware. Een goede VPN aanbieder houdt zelf ook geen logs bij van jouw internetverkeer. Dit betekent dus dat je echt volledige privacy hebt. Als je gebruik maakt van een VPN verbinding gaat al jouw internetverkeer namelijk via een volledig versleutelde tunnel. Hier kunnen derden niet inkijken, de enige die de logs kan inzien ben jijzelf.

Locatie maskeren en veiligheid verhogen

Naast het versleutelen van jouw internetverkeer kun je een VPN server ook gebruiken om jouw locatie te maskeren of te veranderen. Het maskeren van je locatie zorgt voor nog meer privacy online, aangezien je een ander IP adres krijgt. Hierdoor is jouw internetverkeer niet terug te traceren naar jouw locatie en jou als persoon. Je kunt het ook gebruiken om je locatie te veranderen, zodat het lijkt alsof je in een ander land zit. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken om prijsdiscriminatie tegen te gaan.

Aanbevolen berichten